Manşetler

Samsung Galaxy A6 ve A6+ resmen gözler önüne çıktı

samsung galaxy a6
Samsung Galaxy A6

Samsung Galaxy A6 ve A6+ hakkındaki dedikodu ve sızıntılar son zamanlarda iyiden iyiye artmıştı. Sonunda beklenen gerçekleşti ve Samsung yeni telefonlarını resmen gözler önüne çıkardı. Galaxy A6 ve A6+’ın en çarpıcı özelliği olarak Super AMOLED ekran paneli tercihi dikkat çekerken, Samsung’un kamera kalitesi üstüne odaklanması da gözden kaçmıyor.

Galaxy A6 ve A6+ görsel açıdan birbirlerine fazlasıyla benziyor. İki telefonun tasarımları arasındaki en temel farkı ekran boyutu oluşturuyor. Galaxy A6’da 5.6 inçlik bir ekran bulunuyor. Galaxy A6+’ta ise ekran boyutu 6 inçe yükseliyor. Buna ek olarak, Galaxy A6+’ta arka kamera sayısı da ikiye yükseliyor. Her iki telefonda da 18.5:9 görüntü oranı tercih edilirken, parmak izi tarayıcısı da arka kameranın altına yerleştirilmiş.

Samsung Galaxy A6+

Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, her iki telefonda da sekiz çekirdekli işlemciler bulunuyor. Galaxy A6’da işlemci hızı 1.6 GHz iken, Galaxy A8’de 1.8 GHz’ye çıkıyor. Bu işlemcilere eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı konusunda ise aynı seçenekler sunuluyor. Potansiyel kullanıcılar 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı ya da 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı arasında seçim yapabiliyor. Her iki telefonda da dahili depolama alanının üzerine microSD kart ile 256 GB daha eklenebiliyor.

Galaxy A6 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Galaxy A6+’ta ise pil kapasitesi 3500 mAh ‘ye yükseliyor. Her iki telefon da NFC ve Samsung Pay desteği barındırıyor.

Samsung yeni telefonlarının kamera yetenekleri konusunda iddialı görünüyor. Galaxy A6’nın arkasında f/1.7 diyafram genişliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bu kamerayı ön taraftaki f/1.9 diyafram genişlikli 16 megapiksel çözünürlüklü kamera tamamlıyor. Ön kameraya LED flaşın da eşlik ettiğini belirtmekte fayda var.

Galaxy A6+’ın arkasında ise çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. 16 megapiksel çözünürlüklü ana lense 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir lens eşlik ediyor. İkinci lens, çekilen fotoğraflarda arka planı bulanık hâle getirerek Live Focus efektini oluşturmak için kullanılıyor. Galaxy A6+’ın önünde ise f/1.9 diyafram genişlikli 24 megapiksel bir kamera bulunuyor. Bu kameraya da, Galaxy A6’da olduğu gibi, LED flaş eşlik ediyor.

Samsung Galaxy A6 ve A6+, mayıs ayı içinde Asya, Avrupa ve Latin Amerika’da satışa sunulacak. Akıllı telefonların fiyat etiketinde yazacak rakam ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER