Teknoloji

Samsung Galaxy A6 ve A6+ FCC belgelerinde boy gösterdi

samsung galaxy a6Samsung Galaxy A6 efsanesi yakında gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor. Akıllı telefonun ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde boy göstermiş olması, telefonun önümüzdeki aylarda resmiyet kazanacağının somut bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Galaxy A6’nın beraberinde A6+ modelini getireceği de FCC belgeleri sayesinde görülüyor. Daha önce çıkan haberlerde Samsung’un telefonları Avrupa ve Orta Doğu pazarında satışa sunabileceği belirtilse de, FCC belgeleri farklı bir durumu işaret ediyor. Akıllı telefonların Samsung’un orta segment için önemli bir pazar olarak gördüğü Güney Amerika’da da piyasaya sürülebileceği konuşuluyor.

FCC belgeleri, her iki telefonda da Samsung’un Sonsuz Ekran yaklaşımının tercih edildiğini gösteriyor. Bu tercihin telefonların fiyatlarını biraz yukarıya çekebileceği belirtiliyor. Belgelerde telefonların bileşenleri konusunda başka bir bilgi yer almıyor. Ancak daha önceki sızıntılara göre, Galaxy A6’da Exynos 7870 yonga seti ve 3 GB RAM bulunacak. Galaxy A6+’ta ise Qualcomm Snapdragon 625 yonga seti ve 4 GB RAM yer alacak.

Her iki telefonun da kutularından Android 8.0 Oreo ile çıkacağı belgelerde görülüyor. Samsung’un bu telefonları Android P’ye yükseltip yükseltmeyeceği ise hâli hazırda meçhul.

Samsung Galaxy A6 ve A6+ FCC belgelerinde boy gösterse de, telefonların ilk etapta ABD’de piyasaya sürülmeyebileceği belirtiliyor. Güney Koreli şirketin diğer pazarlardaki performansa göre, telefonları ABD’de satışa sunma konusunda karar vereceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER