Teknoloji

Samsung Galaxy A55’in renk seçenekleri ve “Key Island” tasarımı görüldü

Samsung Galaxy A54 5G, 2023’ün en iyi orta segment telefonları arasına girmişti. Güney Koreli şirket, bu ivmeyi Galaxy A55 ile sürdürmeyi hedefliyor. Yeni bir sızıntı, A55’te kullanıcıları nelerin beklediği konusunda biraz daha net bir fikir edinmeyi sağlıyor.

A55’in tasarımını gösteren görseller geçtiğimiz ay internete sızmıştı. Şimdi de Android Headlines sitesi tarafından paylaşılan fotoğraflar sayesinde akıllı telefona biraz daha yakından bakmak mümkün oluyor. Bu sızıntıda telefonun farklı renk seçeneklerini görmek de mümkün oluyor.

A55 tasarımı itibarıyla selefi A54’e bir hayli benziyor. A54’te gördüğümüz amiral gemisi süslemeleri A55’te de karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Ancak sızan görseller, Samsung’un yeni akıllı telefonunda “Key Island” olarak adlandırdığı farklı bir tasarım diline yöneleceğini gösteriyor. Ancak bu tasarım değişikliğinin ses kontrol ve güç tuşlarının platformunu yükseltmekten ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor. Samsung bu tasarımı ilk olarak kısa süre önce tanıttığı Galaxy A15 ve A25 5G modellerinde uygulamıştı. Şirket, Key Island sayesinde daha sıkı ve konforlu bir tutuş sağlandığını belirtiyor.

Samsung Galaxy A55, Exynos 1480 ile gelecek

Galaxy A55’in renk seçenekleri Müthiş Buz Mavisi, Müthiş Leylak ve Müthiş Lacivert olarak adlandırılıyor. Görsellerde kenar çerçevesinde anten şeritlerinin bulunması da göze çarpıyor. Bu da metal bir tasarımın sinyalini veriyor.

Samsung’un Galaxy A55’te kendi tasarımı olan Exynos 1480 işlemciyi tercih etmesi bekleniyor. Üçlü kamera sisteminde ana kamera görevini 50 megapiksel sensörün üstlenmesi ve 25W şarj desteği de beklenen özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER