Teknoloji

Samsung Galaxy A55’in tasarımını gösteren görseller ortaya çıktı

samsung galaxy a55

Samsung Galaxy A55 hakkındaki söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefonun tasarımını gösteren ve CAD dosyaları temel alınarak hazırlanmış olan görseller internete sızdı. Söz konusu görseller, Galaxy A55’in tasarımını gözler önüne seriyor.

Galaxy A55 tasarımı itibarıyla Galaxy A54’e benziyor. Ön kamerası ekranın ortasındaki deliğe yerleştirilen telefonun arkasında dikey olarak hizalanmış üçlü bir kamera bulunuyor. Galaxy A54 ile Galaxy A55’in tasarımları arasındaki en dikkat çekici fark ise Galaxy A55’in düz çerçevelere sahip olması. Samsung’un 2024’te piyasaya süreceği tüm akıllı telefonlarda bu tasarım dilini tercih etmesi bekleniyor.

Galaxy A55’in sağ kenarında güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alırken, sol kenar boş bırakılmış. Alt tarafta mikrofon, hoparlör ve USB-C bağlantı noktası mevcut. Üst tarafta ise ikinci mikrofon ve SIM kart yuvası yer alıyor. Kenarlarda görülen anten hatları, buralarda materyal olarak metalin tercih edildiğini gösteriyor.

  • samsung galaxy a55

Galaxy A55’in ekran büyüklüğünün 6.5 inç olduğu belirtiliyor. Full HD+ çözünürlüklü ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. 8.2 mm kalınlığındaki telefonun tartıda kaç gram çektiği ise belirsizliğini koruyor.

Samsung Galaxy A55 Exynos 1480 işlemciyle gelecek

Samsung Galaxy A55’in kalbinde Exynos 1480 işlemcinin bulunması bekleniyor. 50 megapiksel ana kamera, 25W şarj desteği bilinen özellikler arasında yer alıyor. Önümüzdeki dönemde Galaxy A55 hakkında yeni detayların ortaya çıkması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER