Teknoloji

Samsung Galaxy A55’in özellikleri resmi kayıtlarla doğrulanmaya başladı

samsung galaxy a55

Samsung Galaxy A55 ile hâlihazırda oldukça geniş olan Galaxy A ailesine yeni bir üye daha eklemiş olacak. Çin’de resmi onay sürecine giren telefonun özellikleri de bu süreç sayesinde netleşiyor. Bu sertifikaların en yenisi, Galaxy A55’in şarj hızının 25W olduğunu gösteriyor.

Samsung 2021’in başları itibarıyla orta segment telefonlarında 25W şarj desteği sunuyor. Galaxy A55, şirketin 25W şarj desteğine yer verdiği beşinci Galaxy A5x serisi telefonu olacak.

Akıllı telefon, 3C’nin kayıtlarında SM-A5560 model numarasıyla boy gösteriyor. Model numarasının “0” ile bitmesi akıllı telefonun Çin’de satılacağı anlamına geliyor. Telefonun şarj adaptörünün ayrıca satılacağı belirtilirken, uluslararası pazarda da benzer bir durumun tekrarlanması bekleniyor. Telefonun kutusundan sadece USB-C kablosunun ve SIM kart çıkartma iğnesinin bulunacağı belirtiliyor.

Samsung Galaxy A55, Exynos 1480 işlemciyle gelebilir

Samsung Galaxy A55 hakkında resmen bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak daha önceki sızıntılara göre, telefonun kalbinde Samsung’un resmi duyurusunu henüz yapmadığı Exynos 1480 işlemci olacak. Bu işlemcide dört adet 2.75 GHz ve dört adet de 2.05 GHz çekirdeğin bulunduğu söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER