Teknoloji

Samsung Galaxy A53 iki farklı işlemci seçeneğiyle gelecek

samsung galaxy a53 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung çok uzun süredir amiral gemisi telefonlarını iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Şirketin akıllı telefonları bazı ülkelerde Snapdragon, bazı ülkelerde ise Exynos işlemciyle piyasaya sürülüyor. Samsung bu stratejiyi yakında çıkması beklenen Galaxy A53 ile orta segmente de taşıyacak gibi görünüyor.

Galaxy A53, şirketin çok satan orta segment telefonları A52, A52s ve A51’in takipçisi olacak. Dolayısıyla Samsung’un amiral gemisi telefonlarında uyguladığı iki farklı işlemci seçeneği politikasını bu telefonlar için de uygulaması anlaşılır bir tercih gibi görünüyor.

Bu noktada telefonun 4G versiyonun bulunmayacağını ve sadece 5G bağlantı seçeneğiyle geleceğini vurgulamakta fayda var. Akıllı telefonun ABD’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerde Exynos 1200 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkabileceği belirtiliyor.

Telefonun ABD’de SM-A536U, Avrupa’da SM-A536B, Orta Doğu ile Kuzey Afrika ve bazı Asya ülkelerinde ise SM-A536E model numaralarını taşıması bekleniyor. Söz konusu model numaralarının her birinin farklı işlemcileri sembolize edebileceğini belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy A53 hakkındaki bu söylentinin temelinde çok uzun süredir devam eden çip krizinin olduğu söylenebilir. Güney Koreli şirket, çok satmasını beklediği bu modelin stoklarını mümkün olduğunca yüksek tutmayı amaçlıyor gibi görünüyor. Galaxy A53’ün mart ayında A33 ve A73’le birlikte resmiyet kazanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER