Teknoloji

Samsung Galaxy A53 5G 25W şarj adaptörüyle gelebilir

samsung galaxy a53 5g

Samsung Galaxy A53 5G hakkındaki sızıntılar ve haberler aylardır etrafta dolaşıyor. Ancak akıllı telefon hâlâ resmiyet kazanmış değil. Samsung’dan resmi bir açıklama gelene kadar telefonla ilgili sızıntılar sürecek gibi görünüyor.

Akıllı telefon son olarak Tayland merkezli NBTC ve ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylandı. FCC sertifikasında 25W şarj adaptörünün görülmesi, bu sertifikayı daha ilgi çekici hâle getiriyor. Samsung’un telefonun kutusuna 25W şarj adaptörü ekleme ihtimali de FCC’nin onayıyla yükseliyor.

Yine de, bu konuda kesin konuşmamakta fayda var. FCC’nin sadece telefonun maksimum şarj hızını göstermek adına bu bilgiyi sertifikaya eklemiş olabileceği belirtiliyor. Samsung’un son zamanlarda akıllı telefon kutularından şarj adaptörünü çıkardığını hatırlatmakta da fayda var.

Galaxy A53 5G, yeni sertifikalarda SM-A536E/DS model numarasıyla boy gösteriyor. Model numarasındaki “DS” eki, akıllı telefonda çift SIM desteğinin bulunacağı anlamına geliyor.

Daha önceki sızıntılara göre, Samsung Galaxy A53 5G 6.46 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekranla gelecek. Bu ekran telefonun parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapacak. Exynos 1200 işlemci, 64 megapiksel ana kameranın bulunduğu dörtlü kamera sistemi, 12 megapiksel ön kamera, 5000 mAh pil ve 25W şarj adaptörü de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER