Teknoloji

Samsung Galaxy A52 4G Snapdragon 720G ile gelecek

samsung galaxy a52

5G bağlantı desteğine sahip Samsung Galaxy A52, bir süre önce SM-A526B model numarasıyla Geekbench’in benchmark testinden geçmişti. Benchmark testi Qualcomm Snapdragon 750G işlemci, 6 GB RAM ve Android 11 işletim sistemini göstermişti.

Şimdi de akıllı telefonun 4G versiyonu Geekbench’in testinden geçti. Bu testsin sonuç sayfası telefonda Snapdragon 720G işlemcinin bulunduğunu ve bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik ettiğini gözler önüne seriyor. Android 11 işletim sistemi konusunda ise bir farklılık söz konusu değil.

Galaxy A52’nin 4G modeli hem tek çekirdek hem de çok çekirdek testinde 5G modeli geçiyor. Ancak bu cihazların üretim öncesi için hazırlanan prototipler olabileceğini ve son kullanıcıya ulaşan cihazların performansının farklı olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Telefonun 4G ve 5G versiyonları arasında işlemci ve RAM kapasitesi dışında bir farkın olup olmadığı bilinmiyor. Samsung’dan henüz Galaxy A52’ye dair resmi bir açıklama gelmese de, akıllı telefona ait fotoğraflar kısa süre önce internete sızmıştı.

A52 5G’de 6.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekranın orta üst kısmında ön kameranın yerleştirildiği delik mevcut. Parmak izi tarayıcısı da ekranın içinde yer alacak. Arka panelde ise dört sensör dikdörtgen kamera adasında kullanıcıları karşılayacak.

Samsung Galaxy A52 5G’de 3.5 mm. kulaklık jakının bulunacağı biliniyor. 8.4 mm. olan kasa kalınlığı, kamera çıkıntısıyla 10 mm.’ye yükseliyor. Plastik arka panel ve metal çerçeve de A52’ninin bilinen özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER