Teknoloji

Samsung Galaxy A51 için bir onay daha geldi

samsung galaxy a51

Samsung Galaxy A51, Samsung’un hâlihazırda bile oldukça büyük olan Galaxy A serisine yakında katılacak. Telefon için çeşitli kuruluşlar tarafından verilen sertifika ve onaylara sürekli olarak yenilerinin eklenmesi, cihazın çıkışının çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Akıllı telefonun kısa süre önce ortaya çıkan taslak görselleri, tasarım konusunda önemli ipuçları vermişti. Bu görsellere göre, Galaxy A51’de ön kamera ekranın orta üst kısmındaki deliğe yerleştirilecek. Arka tarafta ise L şeklinde dörtlü bir kamera sistemi bulunacak.

Galaxy A51’in çıkışının yaklaştığını gösteren son belge ise Bluetooth sertifikası oldu. Akıllı telefon, SM-AF15F/N model numaralarıyla Bluetooth onayı aldı. Söz konusu onayın verdiği en somut bilgi ise Galaxy A51’de Bluetooth 5.0 desteğinin bulunacak olması.

Samsung Galaxy A51 ne zaman çıkacak?

Galaxy A51 kısa süre önce Geekbench’in benchmark testinden de geçmişti. Bu test, akıllı telefonda Samsung’un Exynos 9611 işlemcisinin bulunacağını göstermişti. Söz konusu işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceği ve telefonun kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağı da bilinenler arasında yer alıyor. Başka bir sertifika ise Galaxy A51’in 4000 mAh kapasiteli bir pile sahip olacağını göstermişti.

Diğer dedikodular da Samsung Galaxy A51 ile ilgili önemli bilgiler veriyor. İddialara göre, akıllı telefonda 6.5 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüklü ekran yer alacak. Bu ekran 32 megapiksel kameranın yanı sıra altına yerleştirilen parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapacak. Telefonun arkasındaki dörtlü kamera sisteminde ise 48 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 12 megapiksellik ultra geniş açılı kameranın, 12 megapiksellik telefoto modülünün ve 5 megapiksellik derinlik sensörünün eşlik etmesi bekleniyor. Galaxy A51’in piyasaya çıkışı içinse 2021’in ilk günleri işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER