Teknoloji

Galaxy A42’nin benchmark testi kafaları karıştırıyor

samsung galaxy a41 42 android 11

Samsung Galaxy A42 olduğuna inanılan SM-A426B model numaralı akıllı telefon, Geekbench’in benchmark testinden geçti. Test sonucu sayesinde Galaxy A42’nin bazı önemli teknik özelliklerini görmek de mümkün oluyor.

Kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak olan telefonda 4 GB RAM’in bulunduğu görülüyor. Ana kart bölümünde Qualcomm Snapdragon 765G’yi temsil eden “lito” ibaresinin varlığı göze çarpıyor. Buna ek olarak, işlemci bilgi bölümünde de aynı yönde işaretler yer alıyor. Ancak web sayfasının kaynak kodu farklı bir hikaye anlatıyor.

Kodda cihazın Adreno 619 grafik işlemci birimini taşıdığı görülüyor. Ancak Snapdragon 765G’de Adreno 620 grafik işlemci birimi yer alıyor. Bu da Galaxy A42’nin Snapdragon 690 işlemciyle gelebileceğini düşündürüyor. Ancak bu yonga sette de grafik işlemci olarak Adreno 619L kullanılıyor.

Samsung’dan Galaxy A42 için henüz resmi bir ipucu vermiş değil. Ancak akıllı telefon geçtiğimiz ay Çin’de 3C sertifika kurulu tarafından onaylanmış ve 4860 mAh kapasiteli bir pil taşıdığı ortaya çıkmıştı.

Samsung Galaxy A42 iddialara göre 128 GB dahili depolama alanına sahip olacak. Akıllı telefonun çıkışı içinse 2021’in başları işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER