Teknoloji

Samsung Galaxy A serisine yeni bir cihaz eklemeye hazırlanıyor

samsung galaxy a30 a30s

Samsung, orta segmentte yola sadece A ve M serileriyle devam ediyor. Güney Koreli şirket bazı serilerinden vazgeçse de, A ve M serilerini düzenli olarak yeni telefonlarla büyütmeye devam ediyor. Samsung Galaxy A30s, bu yaklaşımın en yeni üyelerinden biri olarak yakında gözler önüne çıkabilir.

Galaxy A30s’in geçtiğimiz mart ayında piyasaya sürülen Galaxy A30‘un kısmen iyileştirilmiş versiyonu olacağı söyleniyor. Galaxy A30’da iki olan arka kamera sayısının A30s’te üçe çıkabileceği belirtiliyor. Galaxy A30’da 16 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı, 5 megapiksellik ultra geniş açılı lens tamamlıyor.

Galaxy A30s ile birlikte sunulacağı söylenen üçüncü kameranın özellikleri henüz bilinmiyor. Ancak şirketin sisteme bir telefoto lens ya da derinlik sensörü eklemesi sürpriz olmayacaktır. A30’un Sonsuz-U ekranının A30s’te yerini Sonsuz-V ekrana bırakacağı söyleniyor.

Kayıtlarda SM-A307FN model numarasıyla görülen cihazın Galaxy A30s olduğu iddia ediliyor. Bu cihazın 3 GB RAM’e sahip olacağı ve kutusundan Android 9 Pie yüklü şekilde çıkacağı belirtiliyor. Android Pie’ı Samsung’un One UI kullanıcı arayüzünün tamamlayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy A30s ilk olarak Hindistan’da piyasaya çıkabilir

Kaynaklar, Samsung Galaxy A30s üretiminin Hindistan’da başladığını öne sürüyor. Bu da telefonun yakında öncelikli olarak bu ülkede satışa sunulması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Cihazın 11 Ağustos’ta resmiyet kazanabileceği belirtilirken, bu iddianın doğruluğunu görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER