Teknoloji

Samsung Android Go yolculuğuna Galaxy A2 Core ile devam edecek

samsung galaxy a2 core

Samsung Galaxy A ailesini bir tür laboratuvar olarak kullanıyor. Şirket bazı havalı ve deneysel özellikleri ilk olarak bu ailede kullanıyor. Güney Koreli teknoloji devi, bu yaklaşımı hem üst segmente yakın duran cihazlarda hem de giriş seviyesi olarak tanımlanabilecek cihazlarda sürdürüyor. Samsung Galaxy A2 Core ile A ailesini Android Go platformuyla da buluşturmaya hazırlanıyor.

Android Go’nun varlığı, Galaxy A2 Core’un Galaxy A ailesinde giriş seviyesinde konumlanacağını gösteriyor. Android Go telefonlarında çoğunlukla 1 GB RAM bulunsa da, Samsung’un küçük bir dokunuş yaparak Galaxy A2 Core’da 1.5 GB RAM’e yer verebileceği söyleniyor. Şirketin bu cihazı neden J serisi yerine A serisine yerleştirdiği ise tam olarak anlaşılabilmiş değil.

Samsung’un, büyük ihtimalle yanlışlıkla yayınladığı, kullanım kılavuzu Galaxy A2 Core’un piyasadaki diğer Android Go telefonlarından farklı olacağını gösteriyor. Şirket, tıpkı Galaxy J2 Core‘da olduğu gibi, Android Go’yu kendi estetik anlayışı çerçevesinde özelleştirmeyi ve kendi uygulamalarını da sunmayı seçmişe benziyor. Kullanım kılavuzunda Galaxy ekosistemine yapılan vurgu dikkat çekiyor. Google’ın Android One’da zorunlu kıldığı saflığı Android Go’da dayatmaması Samsung’u bu konuda rahatlatmışa benziyor.

Android Go, temel olarak kısıtlı donanımlarda en iyi şekilde çalışacak yazılımları sunuyor. Hâlihazırda Galaxy A2 Core’daki kısıtlılığın ne ölçüde olduğu konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak internete sızan kullanım kılavuzundaki çizime bakıldığında Galaxy A2 Core’un standart cep telefonlarına yakın bir yerde duracağı görülüyor. Çizimde parmak izi tarayıcısına bile rastlanmıyor.

Samsung Galaxy A2 Core için hazırlanan kullanım kılavuzunun internete sızmış olması, telefonun çıkışının da çok uzak olmadığını düşündürüyor. Şu aralar neredeyse düzenli aralıklarla yeni telefonlar çıkaran Samsung’un bu cihazı da yakında tanıtması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER