Teknoloji

Samsung Galaxy A15 OLED ekranla gelecek

samsung galaxy a15 5g

Samsung Galaxy A15 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlerin en yenisi telefonun ekranıyla ilgili. The Elec sitesinin haberine göre, Samsung önümüzdeki yıl itibarıyla Galaxy A serisinin giriş segmentinde konumlanan üyelerinde LCD yerine OLED paneli tercih edecek. Bu değişimin ilk parçalarından birisi de Galaxy A15 olacak.

Güney Koreli şirketin bu kararında OLED panel fiyatlarının ucuzlamasının etkili olduğu tahmin ediliyor. Galaxy A15’in 6.4 inç büyüklüğünde Sonsuz-U ekranla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Burada Sonsuz-U’dan kastedilenin ekranın üstündeki U şeklindeki çentik olduğunu belirtmekte fayda var. Söz konusu çentik telefonun ön kamerasına ev sahipliği yapıyor.

Galaxy A15’in hem 4G hem de 5G versiyonlarının olacağı biliniyor. Geekbench’in benchmark testinin sonuçlarına göre, 4G versiyonun kalbinde MediaTek’in Helio G99 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun kutusundan Android 14 yüklü şekilde çıkacağı da test sonucunda görülüyor.

Samsung Galaxy A15, 2024’ün ilk çeyreğinde çıkacak

50 megapiksel ana kamera, 5000 mAh pil ve 25W şarj desteği de Samsung Galaxy A15’in özellikleri arasında sayılıyor. Akıllı telefonun 2024’ün ilk çeyreğinde resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER