Teknoloji

Samsung Galaxy A serisinin yeni üyesinden ilk detaylar geldi

samsung galaxy a14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy A14 ile kalabalık Galaxy A ailesine yeni bir üye daha eklemeye hazırlanıyor. Akıllı telefona ait olduğu söylenen görseller şimdiden internete sızmış durumda. Bu görseller Galaxy A14’ün A13’ten farklı olduğu yerleri gözler önüne seriyor.

İki telefon arasındaki ilk fark, ekran çentiği oluyor. Galaxy A13’te Sonsuz-V ekranın üstünde V harfi şeklinde bir çentik mevcuttu. Galaxy A-14’te ise çentik U harfi şeklini alıyor ve ekranın adı da Sonsuz-U olarak değişiyor.

Samsung’un Galaxy A serisinde çoğunlukla kameraları kaliteli, pilleri büyük ve görece uygun fiyatlı telefonlar bulunuyor. Bu nedenle Galaxy A serisinin üyeleri Hindistan, Türkiye gibi ülkelerde büyük ilgi görüyor.

samsung galaxy a14Galaxy A13 geçtiğimiz mart ayında gözler önüne çıkmıştı. İlk olarak 5G versiyonuyla kullanıcılarla buluşan cihazın 4G versiyonu daha sonra tanıtılmıştı. 5G versiyondaki MediaTek Dimensity 700 işlemci, 4G versiyonda yerini MediaTek Helio G80’e bırakmıştı.

Samsung Galaxy A14’te 6.8 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü LCD ekranın bulunacağı söyleniyor. Parmak izi tarayıcısının kenarına yerleştirildiği telefonda 3.5 mm. kulaklık jakının da mevcut olacağı belirtiliyor. 5000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung Galaxy A14’ün testlerine başladığı belirtiliyor. Telefonun ne zaman resmiyet kazanacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER