Manşetler

Samsung’dan Galaxy A serisine taze kan: Galaxy A10s

samsung galaxy a10s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy A10, Samsung’un geniş A serisinde giriş seviyesini temsil ediyor. Sadece tek bir arka kamerası bulunan telefon, uygun fiyatlı bir telefondan beklenen tüm özellikleri bünyesinde taşıyor. Samsung Galaxy A10s, Galaxy A10’a biraz daha “pro” yetenekler kazandırıyor.

Galaxy A10s’in temelinde, tahmin edilebileceği üzere, A10’un tasarımı ve özellikleri bulunuyor. Akıllı telefonun Galaxy A20’ye de ciddi ölçüde benzediğini belirtmek gerekiyor. Samsung, kısa süre önce Galaxy A20 için de benzer bir hamle yapmış ve A20e’yi tanıtmıştı.

Galaxy A10, A serisinin tek arka kamerası bulunan tek telefonu olma özelliğini koruyor. Galaxy A10s’in arkasında da çift kamera bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya, 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. 2 megapiksellik derinlik sensörüyle arka planın bulanıklaştırıldığı portre fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Galaxy A10 ile A10s arasındaki bir diğer önemli fark ise telefonun pil kapasitesi. Galaxy A10s enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Galaxy A10’da ise 3400 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Aradaki farkın birkaç saatlik ekstra kullanım sağlayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Samsung Galaxy A10s, arka panele yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısına da sahip. Bu sayede telefonun kilidini daha hızlı şekilde açmak mümkün oluyor.

samsung galaxy a10sGalaxy A10s’in diğer özellikleri ise Galaxy A10 ile neredeyse aynı. Akıllı telefonda 6.2 inç büyüklüğünde Sonsuz-V ekran bulunuyor. Telefonun kalbindeki sekiz çekirdekli işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Galaxy A10’da 5 megapiksel olan ön kamera çözünürlüğü ise 8 megapiksele yükseliyor. A10s’te ekranın altındaki çerçeve biraz daha kalınlaşsa da, tasarım genel hatlarıyla Galaxy A10’dan uzaklaşmıyor.

Samsung Galaxy A10s ne zaman satışa sunulacak?

Samsung Galaxy A10s resmiyet kazansa da, akıllı telefonun ne zaman satışa sunulacağı ve fiyat etiketinde yazacak rakam henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER