Teknoloji

Samsung Galaxy A10 ekrana entegre parmak izi tarayıcısıyla gelebilir

samsung galaxy a10

Samsung sonunda akıllı telefon pazarındaki trendleri hızlı biçimde yakalamayı başarmış gibi görünüyor. Güney Koreli şirket, yeni tasarım ve fonksiyonları denemek için “kobay faresi” olarak ise Galaxy A serisini seçmişe benziyor. Galaxy A9 ile birlikte ilk defa bir akıllı telefonunda dört arka kameraya yer veren şirket, kısa süre önce tanıttığı Galaxy A8s‘te de ön kamera deliği bulunan Infinity-O isimli ekranını ilk kez kullanmıştı. 2019’un başlarında tanıtılması beklenen Galaxy A10 da Samsung bir ilk teşkil edecek gibi görünüyor. Şirketin söz konusu cihazda ilk kez ekrana entegre edilmiş parmak izi tarayıcısı kullanacağı söyleniyor.

Samsung’un ekrana entegre parmak izi tarayıcısını kullanan ilk şirketlerden biri olması bekleniyordu. Güney Koreli elektronik devinin bu doğrultudaki çalışmaları uzun süredir gündemdeydi. Ancak işlerin planlandığı gibi gitmemesi nedeniyle Samsung bu trene binişi oldukça gecikti. Yine de, Samsung’un bu yaklaşımının hata payını azaltmak bakımından mantıklı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Samsung’un parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmekte gecikmesinde teknik kısıtlamaların önemli bir rol oynadığını söylemek çok yanlış olmayacaktır. Uzun süre boyunca sadece LCD ekranlara parmak izi tarayıcısını entegre etmek mümkün olmuştu. Samsung da söz konusu ekranları sadece giriş seviyesinde tercih ettiği için bu yönde bir adım atmamayı seçmişe benziyor. Aradan geçen dönemde AMOLED panellere de parmak izi tarayıcısı entegre etmek mümkün hâle gelirken, Qualcomm gibi şirketlerin geliştirdiği parmak izi sensörleri de Samsung’un endişelerini azaltmış olabilir.

Samsung Galaxy A10 için henüz ortada resmi bir işaret bulunmuyor. Ancak şirketin ekran teknolojileri üzerinde yaptığı çalışmalar ve Galaxy A serisinin yeni görevi göz önüne alınınca akıllı telefonun sıra dışı olarak nitelenebilecek bir özellikle gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Bu özelliğin ekrana entegre parmak izi tarayıcısı olup olmayacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER