Manşetler

Galaxy A01: Samsung’dan Galaxy A serisine bir üye daha

samsung galaxy a01 02

Samsung, Galaxy A serisine düzenli olarak yeni üyeler eklemekten vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin bu doğrultuda seriye eklediği en yeni cihaz, piramitin en altında duruyor. Samsung Galaxy A01 adını taşıyan cihazla ilgili pek çok detay açıklansa da, başta fiyat olmak üzere bazı noktalar da hâlâ belirsizliğini koruyor.

Galaxy A01’de 5.7 inç büyüklüğünde Sonsuz-V ekran bulunuyor. Ekranın V harfi şeklindeki çentiği, 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya da ev sahipliği yapıyor. HD+ çözünürlüğündeki LCD panel, yuvarlatılmış köşelerle çevreleniyor.

Akıllı telefonun arkasındaki 13 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü eşlik ediyor. Henüz resmi bir bilgi verilmese de, bu sistemin 1080p çözünürlüklü video kaydı yapabileceği belirtiliyor.

Galaxy A01’in kalbinde ismi henüz açıklanmayan sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üstüne 512 GB daha eklenebiliyor. MicroSD kart için ayrı bir yuvanın bulunması sayesinde telefonun çift SIM desteği de kesintisiz biçimde kullanılabiliyor.

Samsung Galaxy A01 ne zaman çıkacak?

3.5 mm. kulaklık jakı bulunan telefon, enerjisini 3000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Şarj hızı gibi detaylar ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

Galaxy A01 için şimdilik fiyat ve çıkış tarihi gibi bilgiler açıklanmış değil. Ancak Samsung’un bu konuda da gerekli bilgileri kısa süre içinde vermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER