Teknoloji

Samsung Galaxy A serisi için önemli iddia

samsung galaxy a52

Samsung bu yıl Galaxy A serisinin A52 ve A72 gibi bazı üyelerinde optik görüntü sabitleme özelliğine yer vermişti. Önümüzdeki yıl çıkacak modeller içinse farklı bir senaryo söz konusu olacak gibi görünüyor.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung önümüzdeki yıl A serisinin tüm modellerinin ana kameralarında optik görüntü sabitleme özelliği sunacak. Şirket bu özelliği uzun yıllar boyunca amiral gemilerinde veya amiral gemilerine meydan okuyan cihazlarıyla sınırlı tutmuştu.

Eğer Samsung bunu gerçekleştirirse, orta segmentte Xiaomi’yle girdiği rekabette önemli bir avantaj kazanabilir. Çinli üretici Samsung’a kıyasla daha uygun fiyatlar sunsa da, optik görüntü sabitleme özelliğinin varlığı kamera konusunda Samsung’a avantaj sağlayabilir. Özellikle gece çekimlerinde optik görüntü sabitleme büyük önem taşıyor.

Optik görüntü sabitleme özelliğinin kaç kişi tarafından bilindiği sorusunu da burada sormak gerekiyor. Bu sorunun cevabını almak için de önümüzdeki yılı beklemek gerekiyor.

Samsung Galaxy A serisinin telefonlarında optik görüntü sabitleme özelliğinin sunulması, telefonların fiyatını da artırabilir. Haberde optik görüntü sabitleme destekli kameraların yüzde 15 daha pahalı olduğu bilgisi de veriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER