Teknoloji

Samsung 2019 model Galaxy A’larda arka kamera sayısını üçleyecek

samsung galaxy a
Samsung Galaxy A8 (2018)

Samsung giriş seviyesinde ve orta segmentte Huawei ve Xiaomi gibi Çinli rakipleri tarafından ciddi anlamda zorlanıyor. Rakiplerinin sıkıştırması, Güney Koreli şirketi bu kategorilerde daha yenilikçi davranmaya teşvik ediyor gibi görünüyor. İddialara göre, Samsung Galaxy A serisinin 2019 model üyelerinde üst sınıflarda görülen bazı özelliklere yer vermeyi ve böylelikle fark yaratmayı planlıyor.

2019 model Galaxy A’larla ilgili olarak ortaya atılan iddialar arasında göze ilk olarak üç lensli arka kamera kurulumu çarpıyor. Samsung’un Galaxy S10+’ta da üç lensli bir arka kamera kurulumunu tercih etmesi beklense de, söz konusu kurulumların birbirlerinin aynısı olmayacağı söyleniyor.

S10+’ta ana kameraya telefoto ve süper geniş açılı lenslerin eşlik etmesi bekleniyor. Galaxy A’da ise ana lensin ve ikinci lensin bokeh efektli fotoğraflarda yüksek kalite sunacağı, bu iki lensi süper geniş açılı bir lensin tamamlayacağı söyleniyor. Galaxy A serisi orta segmentte konumlandığı için bu serideki cihazların fotoğraf kalitesinin Galaxy S10 serisinin altında kalması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Samsung’un ekrana entegre parmak izi tarayıcısı teknolojisini de ilk olarak Galaxy A serisinin 2019 model telefonlarında kullanabileceği iddialar arasında yer alıyor. Ancak şirketin maliyetleri kısmak adına yeni parmak izi tarayıcısı teknolojisini amiral gemilerine saklaması da ihtimaller dahilinde yer alıyor.

Samsung Galaxy A serisinin yeni üyelerini genellikle aralık ayının sonlarında veya ocak ayının başlarında tanıtıyor. Ancak yeni teknolojilerin varlığının bu takvimde bazı değişiklikler yaratabileceğini ve Samsung’un isimlendirme stratejisini değiştirmeyi düşündüğünü de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER