Teknoloji

Samsung FreeSync uyumlu ilk UHD monitörlerini görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-uhd-freesync-230615-1

Samsung, oyuncular için hazırladığı yeni Ultra HD monitörlerini sonunda tanıttı. 24 inç’lik U24E590D ve 28 inç’lik U28E590D, Samsung’un mevcut tasarım anlayışının aksine kavis barındırmıyor. AMD’nin FreeSync teknolojisi, Samsung’un yeni monitörlerinin Ultra HD çözünürlük dışında ön plana çıkan bir diğer özelliği oluyor.

FreeSync ismi, oyun severler haricindeki kitle için kulağa yabancı gelebilir. FreeSync’i kısaca “Monitörün ve grafik kartının yenileme oranını eş zamanlayan teknoloji” şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. FreeSync AMD tarafından geliştirilen bir teknoloji olduğu için monitöre eşlik eden ekran kartının da AMD tarafından üretilmiş olması gerekiyor. Bazı durumlarda grafik kartı verileri monitörün yenileme oranından daha hızlı veya daha yavaş biçimde servis edebiliyor. FreeSync monitörün yenileme oranını dinamik olarak ayarlayarak tepkiselliği artırıyor.

AMD’nin büyük rakiplerinden biri olan NVIDIA da, G-SYNC adını verdiği teknolojisiyle FreeSync’tekine benzer bir hizmet sunuyor. AMD ve Samsung arasındaki FreeSync odaklı işbirliğinin duyurusu geçtiğimiz kasım ayında yapılmıştı. FreeSync teknolojisine sahip yeni Samsung monitörlerinin her ikisi de kullanıcılara 3840 x 2160 piksel ekran çözünürlüğü ve 16:9 görüntü oranı vadediyor. Samsung U28E590D 599.99 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunulurken, 26 Temmuzda piyasaya sürülecek U24E590D’ye sahip olmak için 399.99 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER