Teknoloji

Samsung Fotoğraf Düzenleyici uygulaması yapay zeka destekli yeni yetenekler kazanıyor

samsung fotoğraf düzenleyici

Samsung Fotoğraf Düzenleyici uygulaması, Galaxy AI destekli One UI 6.1 güncellemesiyle bazı gelişmiş düzenleme yeteneklerine kavuşuyor. Bunlardan biri “Üretken Düzenleme” adını taşıyor. Üretken Düzenleme’de kullanıcı tarafından çizilen bir daire içindeki nesneler değiştiriliyor ve bu iş eskisine kıyasla daha iyi yapılıyor.

Yeni sürümle uygulamaya eklenen bir diğer özellik ise Manyetik Kement adını taşıyor. Manyetik Kement ile çizilen çizgilerin nesnelere yapışması mümkün hâle geliyor.

Manyetik Kement, Galeri’de bir fotoğraf açıldığında kullanılıyor. Kullanıcılar önce Düzenle seçeneğini işaretleyip daha sonra da Araçlar altından Nesneler’i seçtiklerinde Manyetik Kement sağ üst köşede gösteriliyor. Bu özellik varsayılan olarak açık şekilde sunuluyor, ancak butona dokunarak kapatılabiliyor.

Yeni Samsung Fotoğraf Düzenleyici uygulaması tüm One UI 6.1 cihazlarına açık değil

Yeni özelliklere sadece Fotoğraf Düzenleyici uygulamasının en son sürümü üzerinden erişilebiliyor. Ancak güncelleme henüz Galaxy Store’a eklenmiş değil. Bu yeteneklerin sadece Galaxy AI özelliklerine sahip One UI 6.1 yüklü telefonlarda kullanılabileceğini hatırlatmakta da fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER