Teknoloji

Samsung Food: Yapay zekâ destekli kişiselleştirilmiş yemek platformu tanıtıldı

samsung food

Samsung Electronics, bugün IFA 2023‘te yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş bir yemek ve tarif platformu olan Samsung Food’u tanıttı. Platform, 104 ülkede ve sekiz farklı dilde kullanıma sunulacak. Samsung Food, 160.000’den fazla tarif ile kullanıcılarına geniş bir yemek deneyimi sunmayı hedefliyor. Kullanıcılar, yeni yemekler keşfedebilecek, özel yemek tarifleri oluşturabilecek ve malzemeleri online olarak sipariş edebilecekler.

Samsung Food, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve yaşam tarzlarına uyum sağlayacak bir gıda platformu oluşturmak için yapay zeka teknolojilerini kullanıyor. 2019 yılında Samsung Next tarafından satın alınan Whisk adlı akıllı yemek platformunun geniş veri tabanını kullanarak, kullanıcı tercihlerine ve mevsimlik gıdalara göre yemek önerileri sunuyor.

Platform, Samsung’un çeşitli pişirme cihazlarıyla da uyumlu. Kullanıcılar, pişirme cihazlarını kontrol edebilecek, adım adım rehberle yemek hazırlayabilecek ve favori tariflerini sosyal medyada paylaşabilecekler. Samsung Food, Bespoke Family Hub buzdolaplarıyla da uyumlu olacak ve buzdolabının dokunmatik ekranında tarif önerileri sunacak.

Samsung Food’un öne çıkan özellikleri

Samsung Food, “Tarifi Kişiselleştir” özelliği ile kullanıcıların diyet gereksinimlerini daha iyi yansıtacak şekilde tarifleri doğrudan değiştirmelerine olanak tanıyor. Örneğin, bir tarifi vegan veya vejetaryen bir versiyona dönüştürebilir veya beslenme açısından daha dengeli bir tarif oluşturabilirler. Kullanıcılar, füzyon tarifler bile oluşturabilecek ve tariflerin hazırlama süresini veya zorluk seviyesini de ayarlayabilecekler.

Samsung Food, yapay zeka tarafından hazırlanan kişiselleştirilmiş günlük yemek planları oluşturuyor. Kullanıcılar, bu önerileri yemek planlayıcılarına ekleyebilecekler. Ayrıca, malzemelerin besin değerleri hakkında bilgi alabilecek ve alışveriş listelerine ürün ekleyip, doğrudan bir perakendecinin e-ticaret platformuna yönlendirilebilecekler.

Samsung, yıl sonuna kadar Samsung Health entegrasyonunu Samsung Food’a eklemeyi planlıyor. Bu sayede, kullanıcılar diyet yönetimi konusunda öneriler alabilecekler. 2024 yılında ise Vision AI teknolojisi eklenecek ve bu sayede Samsung Food, fotoğraflanan gıda maddelerini ve yemekleri tanıyabilecek.

Samsung Food, Samsung’un sürekli genişleyen hizmet ailesinin bir parçası olarak, kullanıcılarına kapsamlı ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmayı hedefliyor. Platform, Samsung ev aletlerinden oluşan akıllı ve bağlantılı cihazlarla donatılmış bir mutfakta sunulacak olan kolaylıkları daha da artıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER