Teknoloji

Samsung Flow uygulamasıyla yapılan işlerin cihazlar arasında transferini mümkün kılıyor

Samsung, gün içinde farklı cihazlar arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor. Bunun için Flow adını taşıyan bir uygulama yayınlayan Güney Koreli şirket, böylelikle Apple’ın Süreklilik özelliğine yanıt vermiş oluyor. Apple’ın özelliğinin aksine, Samsung Flow’da kullanıcıların transfer edilecek aktiviteyi özel olarak seçmeleri gerekiyor.

Samsung cihazlarına yüklenen Flow’u aktive etmek için Android’in paylaş butonunu veya bazı uygulamalara özel olarak yerleştirilen Flow butonunu kullanmak gerekiyor. Aktivasyonun ardından kullanıcılara aktivitenin yakındaki hangi Samsung cihazına gönderileceği soruluyor. Cihaz seçiminin ardından aktivite transferi anında gerçekleştiriliyor. Samsung tarafından yapılan açıklamada Flow’un çok sayıda uygulama tarafından desteklendiği belirtilirken, yazılımcılar Flow ile sunacakları desteğin çerçevesini daha net biçimde çizmeyi istiyor. Özellikle video sohbeti gibi aktivitelerin transferinde Flow’un ilginç bir işlev görebileceği belirtiliyor.

Flow’un diğer bir özelliğiyse bir tür “daha sonrası için sakla” butonu işlevi görüyor. Söz konusu buton içeriği saklamasa da, kullanıcıların o anda gerçekleştirdikleri aktiviteyi işaretlemesini ve daha sonra devam etmeyi mümkün kılıyor. Flow’a yakın gelecekte yeni özelliklerin eklenmesi de Samsung’un planları arasında yer alıyor. Bildirimlerin eş zamanlanması ve uygulamaların yansıtılması planlanan yenilikler arasında ön plana çıkıyor. Samsung’un uzun vadede Flow’un desteğini masaüstü cihazlara taşımayı istediği biliniyor.

Halihazırda beta aşamasında olan Flow; Samsung Galaxy S5, S6, S5 edge, Note 4 ve Note Edge tarafından destekleniyor. Uygulamayı destekleyen tek tablet ise Samsung Galaxy Tab S. Samsung’dan yapılan açıklamada Flow’un beta testinin şu an için ilk fazında olduğunun altı çizildi.

İLGİLİ HABERLER