Teknoloji

Apple’ın Devamlılık’ı varsa, Samsung’un da Flow’u var

samsung-flow-131114

Samsung Flow olarak adlandırdığı yeni bir teknolojinin duyurusunu, San Francisco’da gerçekleştirdiği geliştirici konferansında yaptı. Flow, Apple’ın iOS 8 ve OS X Yosemite işletim sistemleriyle birlikte iOS ve Mac cihazları arasında köprü kurduğu Devamlılık işlevinin Samsung tarafındaki muadili olma özelliği taşıyor.

Flow’un üç temel işlevi bulunuyor. Transfer işlevi sayesinde Samsung cihazları arasında içerik aktarımı sağlanıyor. Telefonunuzdan tabletinize bir doküman veya web sayfasını gönderebilir, telefonda gezinmeye başladıktan sonra bunu Gear S üzerinden sürdürebilir, bir filmi tablette izlemeye başlayıp bunun devamını Samsung markalı televizyon üzerinde yapabilirsiniz. Ayrıca bir video görüşmesini bir cihazdan başlatıp onu daha sonra başka bir cihaz üzerinde devam ettirebilirsiniz.

Defer (Ertele) özelliği görevleri bir cihazda kaydetmenizi ve onlara daha sonra başka bir cihazda erişmenizi ve kaldığınız yerden devam etmenizi sağlıyor. Telefonunuzda kaydettiğiniz bir web sayfası bağlantısı veya dokümanı daha sonra PC’nizde açabilir ve çalışmaya buradan devam edebilirsiniz.

Son olarak Notify (Bildir) özelliği de bildirimlerin Samsung cihazları arasında eşzamanlanmasını sağlıyor. Eğer telefonunuzda bir çağrı veya mesaj aldıysanız, bunun bildirimini bağlı olan bütün Samsung cihazlarında; saatinizde, tabletinizde, bilgisayarınızda ve hatta televizyonunuzda görebilirsiniz.

Bilgisayarla eşleştirme işleminin hangi işletim sistemleri tarafından desteklenip desteklenmeyeceği bilinmiyor. Yani hem Windows PC’lerin hem de Chrome OS bilgisayarların kapsanıp kapsanmayacağı noktasında net bir bilgi verilmedi. Ayrıca bu işlevin Samsung televizyonlarıyla nasıl çalışacağı da merak edilen noktalar arasında bulunuyor.

Her ne olursa olsun, Flow sayesinde Samsung cihazlarıyla dolu bir ev veya iş yerinde hayat eskisine göre daha kolay ve verimli olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER