Teknoloji

Yeni Samsung fitness takip cihazı akıllı saat gibi gözükecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung fitness takip cihazi

Samsung’un ürün portföyünde şimdiden altı adet giyilebilir ürün bulunuyor. Güney Koreli elektronik devinin bu sayıyı artırma konusunda oldukça istekli olduğunu görmek de pek zor değil. Şirketin 2016 içinde kaç adet giyilebilir ürünü piyasaya süreceği henüz bilinmese de, internete sızan bir fitness takip cihazının Samsung’un giyilebilir ürün konusundaki yeni silahı olabileceği belirtiliyor. “Triathlon” kod adını taşıyan ürün, şaşırtıcı biçimde Samsung’un akıllı saati Gear S2’ye benziyor ve bir fitness takip cihazından ziyade bir akıllı saat izlenimi veriyor. Bu durumun ürünün pazarlanması ve satışı sırasında çeşitli kafa karışıklıklarına yol açması muhtemel gözüküyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Gear S2 İncelemesi

Yeni Samsung fitness takip cihazı sızan fotoğraflarda “SM-R150” model numarasıyla anılıyor. Bu da henüz isim konusunda somut bir karara varılamadığı anlamına geliyor. Gear S2’ye fazlasıyla benzeyen cihaz, yuvarlak ekran ve döndürülebilen bir çerçeve barındırıyor. SM-R150’de basınç hassasiyetine sahip dokunmatik ekranın da bulunması muhtemel gözüküyor. Samsung’un ilk fitness takip cihazı olan Gear Fit’te daha geleneksel bir tasarım tercih edilmiş ve ürünün kendisini olduğu gibi göstermesi sağlanmıştı.

samsung fitness takip cihazi

Sızan fotoğraflarda dikkat çeken bir diğer unsur ise gömleğin üzerine bir düğme gibi yerleştirilebileceği ve bağımsız bir cihaz işlevi görebileceği izlenimini veren kalp atış hızı sensörü oluyor. Bu sensörün SM-R150’nin içine yerleştirilmesi ise gerçekleşme ihtimali daha yüksek bir hamle gibi gözüküyor.

SM-R150’de işletim sistemi olarak tercihin yine Tizen’den yana kullanılması bekleniyor. Samsung’un Android Wear’e ilgisinin pek büyük olmadığı biliniyor. Güney Koreli şirketin tasarım konusunda Gear S2’ye bu kadar yakın bir yerde kalmasının nedeni ise cihaz resmiyet kazanmadan anlaşılamayacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER