Teknoloji

Samsung Find My Mobile uygulamasına çevrimdışı cihazları bulma yeteneği getirdi

Samsung’un henüz Türkiye’de kullanımda olmadığını gördüğümüz Find My Mobile özelliği kayıp bir telefonun yerini belirlemede kullanıcılara yardımcı oluyor. XDA Developers’a göre,  en son uygulama güncellemesiyle birlikte Find My Mobile, bir Wi-Fi veya hücresel ağa bağlı olmayan Galaxy cihazlarıyla da çalışıyor.

“Çevrimdışı bulma” özelliği yakınlardaki Galaxy cihazlarından yararlanacak. Bu, Tile izleyici aygıtlarının Bluetooth olmadığı zaman yararlandıkları “Kitle Bulma” özelliği gibi çalışacak. Eğer telefonunuz Wi-Fi ya da hücresel bağlantı üzerinden bulunamazsa, yakın Galaxy cihazları sayesinde telefonun yeri bulunabilecek.

Eğer çevrimdışı bulma özelliği etkin hâle getirilirse, telefonunuz diğer cihazlar için tarama yapabilecek. Bu sayede cihazınız herhangi bir eşyanın menzili içindeyse, diğerlerine kayıp telefonlarını, akıllı saatlerini ya da kulaklıklarını bulmakta yardımcı olabileceksiniz.

Bu özellik varsayılan olarak açık gelmiyor. Bunu ayarlar içinden etkinleştirip devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer gizliliğiniz konusunda endişeler taşıyorsanız, çevrimdışı konumunuzu şifreleyebilirsiniz. Samsung’un hangi kitle ağı teknolojisini kullandığı ya da hangi saatlerin ve kulaklıkların bu teknoloji aracılığıyla bulunabileceği bilinmiyor.

Eğer seyahat ediyorsanız, özellikle de uluslararası seyahatler gerçekleştiriyorsanız, her an Wi-Fi veya hücresel bağlantı servisine erişemeyebilirsiniz. Bu durumdayken telefonunuzu kaybederseniz, bu bir felaket hâline gelebilir.

Görünüşe göre Samsung, en son Find My Mobile güncellemesini alan kullanıcılara bildirimler gönderecek. Bildirimi tıklatıp ayarlar içinde “çevrimdışı bulma” özelliğini açıp kapatmayı sağlayan bölüme ulaşmak mümkün oluyor. Buradan gerekli açma ve kapatma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER