Teknoloji

Samsung 2021 yılını yüksek gelir ve kârla kapattı

samsung finans raporu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Electronics, 2021 dördüncü çeyrek finans raporunu paylaştı. Sonuçlar oldukça parlak görünüyor, hem üç aylık hem de yıllık gelir rekorlarını kırdı.

Güney Koreli şirket üç aylık dönemde 76,57 trilyon won (~865,88 milyar TL) gelirden 13,87 trilyon won (~156,85 milyar TL) işletme kârı elde etti. Tam yıl rakamlarına bakıldığında ise, işletme kârında 51.63 trilyon won (583,80 milyar TL) ve gelirde 279.6 trilyon won (~ 3,16 trilyon TL) değerlerine ulaşıldı.

Samsung, yıllık yüzde 24’lük gelir artışını üst sınıf akıllı telefonlar, TV’ler ve ev aletleri gibi tüketici ürünlerinin artan satışlarına bağlıyor. Daha kârlı hâle gelen yarı iletken işi, RAM ve flash depolama üretimini sınırlayan tedarik zinciri sorunlarına rağmen yıllık yüzde 52’lik işletme kârı artışı sağladı.

2022’ye bakıldığında Samsung; yeni amiral gemisi telefonlar, tabletler ve giyilebilir cihazların yanı sıra daha yaygın 5G cihazlarıyla mobil işinde daha fazla büyüme bekliyor. Ekran birimi de, kısmen daha fazla üreticiye katlanabilir panel satarak büyüme görmeyi bekliyor. Samsung, quantum-dot OLED TV panellerinde yaptığı son genişlemesinin, büyük panellerdeki son kayıplarını bir şekilde azaltacağını söylüyor. Sony, Samsung panel kullanan, dünyanın ilk QD-OLED TV’sini duyurmuştu.

Bu hafta içinde Samsung, son zamanlarda sızıntısı fazlasıyla yapılan Galaxy S22 akıllı telefon serisini duyuracağı Unpacked etkinliğinin 9 Şubat’ta gerçekleştirileceğini doğruladı. Şirketin mobil bölümünün başkanı TM Roh yeni telefonların, son modellerini görmüş olabilecek Galaxy Note serisinden çeşitli işlevleri alacağını ima etti.

Samsung, COVID pandemisinin ve küresel tedarik sıkıntısının 2022 boyunca zorluklar yaratacağını, ancak yaklaşan Galaxy S ve yakın zamanda piyasaya sürülen Galaxy S21 FE gibi amiral gemisi cihazların satışlarını artırmayı beklediğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER