Teknoloji

Samsung fazla stok sorunuyla karşı karşıya

Samsung Galaxy A53

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung bir stok sorunuyla karşı karşıya. Ancak bu problem stokların azlığından değil, fazlalığından kaynaklanıyor. Şirketin stoklarında 50 milyondan fazla akıllı telefonun olduğu söyleniyor.

Bu stok envanterinin büyük kısmını orta segmentte konumlanan Galaxy A serisi cihazlarının oluşturduğu belirtiliyor. Güney Koreli şirkette bu seride oldukça fazla seçenek sunuyor ve bu seçeneklerin hepsi potansiyel kullanıcıları cezbetmeyi başaramamış gibi görünüyor.

Güney Koreli şirket bu yıl 270 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmeyi hedefliyor. 50 milyon bu sayının yüzde 18’ine tekabül ediyor. “Sağlıklı” stok sayılarının yüzde 10 civarında veya altında olması gerekiyor. Stokların fazlalığı, cihazların beklenen ilgiyi görmediği düşüncesini kuvvetlendiriyor.

Samsung bu yılın başlarında her ay 20 milyon telefon üretse de, mayıs ayı itibarıyla bu sayıyı 10 milyona indirmişti. Bu hamlenin talep düşüklüğü ve stok fazlası doğrultusunda yapılmış olabileceği belirtiliyor. Şirketin bileşen siparişlerinde de yüzde 30 ila 70 arasında kesintiye gitmesinin nedeninin talep düşüklüğü olduğu ifade ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER