Teknoloji

Bespoke serisine mensup Samsung Family Hub buzdolabına rengârenk seçenekler

samsung family hub bespoke

Söz konusu evdeki Nesnelerin İnterneti cihazları olduğunda akıllara gelen ilk ürünlerden biri akıllı buzdolabı olmuştur. Samsung, bunların mutfaklara girmesi için biraz daha renkli bir görünüme sahip olmalarının iyi olacağını düşünüyor. Bu nedenle şirket, önümüzdeki hafta CES 2022’de en yeni akıllı buzdolabı modelini sergileyecek. Hangi yiyeceğe ihtiyacınız olduğunu hâlâ güvenilir bir şekilde belirleyemese ve alışverişi düşünmenize bile gerek kalmadan otomatik olarak sipariş edemese bile, güzel bir mavi tonu ile mutfağınızı daha şık gösterecektir.

Samsung Family Hub buzdolabı, artık Samsung’un Bespoke cihaz serisinin bir parçası. İlk olarak 2021’de duyurulan Bespoke serisi; sade, modern bir görünüme ve özelleştirilebilir renk ve kaplamalara sahip modüler, yapılandırılabilir cihazlardan oluşan bir seçki olarak nitelendiriliyor.

Bespoke’un arkasındaki temel fikir, evlerin mutfakları ve çamaşır odaları için kişiselleştirilmiş dekor yaratmalarına izin vermektir. Seri, karıştırılabilen ve eşleştirilebilen özelleştirilmiş renk seçeneklerinde buzdolapları, ocaklar, bulaşık makineleri, mikrodalgalar, elektrikli süpürgeler, çamaşır makineleri ve kurutucular içeriyor. Buzdolabında sarı, mavi, pembe, beyaz, yeşil, gri ve turuncu olmak üzere 12 renk seçeneği bulunacak. Ayrıca cam veya metalik olmak üzere iki kaplama ve tam veya karşı derinlikte gelen üç stil, dört kapılı esnek ve üç veya dört kapılı Fransız kapı modelleri de seçenekler arasında bulunuyor.

samsung family hub bespoke

Yeni stil ve renk seçenekleri bunların esas çekici noktası olsa da, Family Hub’ın bu yinelemesinde birkaç yeni, teknoloji odaklı özellik var. Bunlar arasında, tablet arayüzünün buzdolabının cam paneline uyum sağlamasına olanak tanıyan, simge niteliğindeki 21,5 inç dokunmatik ekran için güncellenmiş, çerçevesiz bir tasarımın sunulması var. Ayrıca Samsung TV Plus desteğinin yanında bir Samsung TV’yi ekrana yansıtma özelliği de yer alıyor. Tablet ve gıda etiketlerini tarayabilen yükseltilmiş dahili kamera teknolojisi de mevcut.

Yeni Family Hub buzdolabında Samsung’un SmartThings Hub yazılımı yerleşik olarak bulunacak. Bu; akıllı ev platformu, termostatlar, kapı kilitleri ve kameralar gibi akıllı ev cihazlarını doğrudan buzdolabından bağlamanıza ve kontrol etmenize olanak tanıyor.

SmartThings Hub yazılımı, Z-Wave ve Zigbee cihazlarına bağlantı sağlayan SmartThings Hub donanımının yerini almıyor. Bu nedenle, akıllı ev kurulumunuzun bir parçasıysa, bu cihazları kontrol etmek için ayrı bir fiziksel merkeze ihtiyacınız olacak.

Samsung, akıllı buzdolabı için Matter desteğinden bahsetmedi, ancak şirketin kurulmasına yardımcı olduğu yeni akıllı ev odaklı birlikte çalışabilirlik protokolü 2022’nin ortasına kadar kullanıma sunulmayacak. The Verge sitesine göre, Samsung sözcüsü Liv Ren, 2022’nin ilk yarısı için çıkışı planlanan ürünün ABD’deki piyasaya çıkışına daha yakın bir zamanda Family Hub için yazılım geliştirmeleri hakkında daha fazla ayrıntı olacağını söyledi. Fiyatlandırma konusunda da henüz bir ayrıntı yok.

samsung family hub bespoke

Family Hub geçtiğimiz yıldan bu yana, takvimler, yapışkan notlar, alışveriş ve Yapılacaklar listeleri için widget’ları içeren mevcut özelliklere eklenen bir dizi yazılım güncellemesi aldı. En dikkate değer olanı, yurt dışında Amazon’un Alexa sesli asistanının eklenmesiydi. Bu, buzdolabının artık dev bir Echo hoparlörü olabileceği anlamına geliyor; müzik çalıyor ve sesli komutlarla cihazları kontrol ediyor. Alexa, Samsung’un Bixby’sinin yanında ek bir asistan hizmeti olarak geliyor ve size sanal asistan seçenekleri sunuyor.

Esasında buzdolabının kenarına bir tablet yapıştırılmış gibi bir izlenim oluştursa da Family Hub, yapay zekâ tabanlı bazı özelliklere sahiptir. Üç dahili kamera, ürünleri görebildiği sürece buzdolabınızın içindekileri analiz edebilir ve sahip olduğunuz malzemelere göre yemek tarifi ve yemek planı önerileri sunabilir. Bu, Samsung’un sahip olduğu Whisk akıllı yemek platformu tarafından desteklenen ve yemek ve diyet tercihlerinizi de öğrenebilen yerleşik SmartThings Cooking uygulamasını kullanıyor.

Ayrıca, buzdolabında ne olduğuna dair biraz sınırlı bilgisi ile (yalnızca ana bölmedeki diğer şeylerin arkasına gizlenmeyen veya Tupperware’de saklanmayan öğeleri görebilir) uygulama, bu tarifler için eksik malzemeleri önerebilir ve bunları çevrimiçi alışveriş sepetine otomatik olarak ekleyebilir. SmartThings Cooking yurt dışındaki Walmart, Kroger, Instacart ve Amazon Fresh gibi servisler üzerinden çevrimiçi alışverişi destekliyor.

Güncellenen bir diğer özellik de son kullanma tarihlerini yönetme yeteneği oluyor. Buzdolabı, kameraları kullanarak gıda etiketlerini tarıyor ve sütünüz bozulmak üzereyken bir uyarı veriyor.

Bu özellikler, işlevsellik açısından hâlâ sınırlı olsa da, cihazlarımızda bu tür bir zekânın varlığı geleceğin akıllı mutfaklarına doğru sağlam bir adım niteliğini taşıyor. Mutfaktaki teknolojinin çekiciliğini artırmak amacıyla çeşitli pastel tonlardan yararlanmak, Samsung’un bunları daha fazla kişinin evlerine sokmasına yardımcı olabilir.

İLGİLİ HABERLER