Teknoloji

Samsung Family Hub buzdolabının Bixby ile olan bağı kuvvetleniyor

samsung family hubSamsung Family Hub akıllı buzdolabının 2018 modelini gözler önüne çıkardı. Yeni akıllı buzdolabı, Güney Koreli şirketin dijital asistanı Bixby’yi de barındırıyor. SmartThings ekosistemiyle entegrasyon ve AKG hoparlörler de yeni Family Hub’ın özellikleri arasında bulunuyor. Samsung’dan yapılan açıklamada, AKG hoparlörlerin derin bir bas ve orta mesafede zengin bir ses deneyimi vadettiği belirtildi.

Yeni Family Hub, SmartThings akıllı ev ekosisteminin parçası olan diğer cihazlara bağlanabiliyor ve bu cihazların kontrolünde kullanılabiliyor. Işıklar, termostatlar ve ev güvenlik kameraları SmartThings ekosisteminin parçası olabiliyor. Bu entegrasyon sayesinde buzdolabının ekranı üzerinden SmartThings uyumlu termostatı veya uyumlu güvenlik kameralarını yönetmek mümkün hâle getiriyor. Buzdolabının içine yerleştirilen kamera ise ev sahiplerinin telefonları üzerinden neye ihtiyaçlarının olduğunu görmesini sağlıyor.

Bixby’nin Family Hub serisi buzdolaplarıyla buluşması daha önce gerçekleşmişti. Ancak dijital asistan sadece basit sesli komutları yönetmişti. Yeni Family Hub ise tam teşekküllü Bixby desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Family Hub üzerinde farklı sesleri algılayabilen Bixby, kullanıcılara kişiselleştirilmiş sonuçlar sunabiliyor.

AKG hoparlörler ise yeni Family Hub ile Pandora gibi servislerden müzik dinlenebilmesini veya akıllı telefondan buzdolabına ses aktarımı yapılmasını mümkün kılıyor.

Samsung Family Hub üzerinde yemek odaklı uygulamalar sunuyor

Samsung Family Hub buzdolabının 2018 versiyonunda yemek odaklı iki uygulamaya da yer veriyor. Bir yemek yönetim aracı olan Meal Planner ile yemek tercihleri ve diyet kısıtlamaları çerçevesinde tariflere ulaşılabiliyor. Deals isimli uygulama ise kullanıcıların uygun alışveriş tekliflerinden yararlanmalarını mümkün kılıyor. Önümüzdeki ilkbaharda satışa sunulacak 2018 model Family Hub buzdolaplarının fiyatı ise şimdilik bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER