Teknoloji

Samsung Exynos işlemcili Meizu MX4 Pro tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meizu-mx4-pro-191114

Aylardır süren dedikoduların ardından Meizu MX4 Pro nihayet resmiyet kazandı.

5.5 inç, 2560 x 1536 piksel, 546 ppi Quad HD ekran, dördü 2.0 GHz’de çalışan Cortex A15 çekirdeği, dördü ise 1.5 GHz’de çalışan Cortex A7 çekirdeği olmak üzere sekiz çekirdekli Exynos 5430 işlemci, 3 GB RAM, 16/32/64 GB dahili hafıza seçenekleri, 20.7 megapiksel Sony Exmor RS sensörlü, f/2.2 diyafram açıklıklı ve 4K video kayıt özellikli arka kamera, 5 megapiksel ön kmaera, 3350 mAh kapasiteli pil başlıca özellikler arasında bulunuyor. Android 4.4.4 KitKat ile çalışan tablette Flyme OS olarak adlandırılan özelleştirilmi bir kullanıcı arayüzü de bulunuyor.

Metal alaşım gövdeye sahip olan Meizu MX4 Pro’nun yüzeyi mat. 9 mm.’lik profiliyle MX4’ten biraz daha kalın olan bu akıllı telefonda ekran-gövde oranı yüzde 76.5, bu da günümüz standartları için bir hayli iyi sayılır.

Meizu MX4 Pro’da parmak izi okuyucusu da bulunuyor. mTouch olarak adlandırılan bu sensör safir camla örtülmüş durumda. Bu sensör parmak izini sadece 0.5 saniyede işleyebiliyor. Parmağını kuru veya yaş olması da fark etmiyor.

Yüksek kalite ses akıllı telefonlarda önemli bir eğilim hâline gelmiş durumda. Meizu da bu alanda Retina Sound olarak adlandırdığı teknolojiyle var olduğunu gösteriyor. Meizu’nun belirttiğine göre MX4 Pro tamamen simetrik devre tasarımı üstünde Low-JITTER kristalli osilatör ve gelişmiş DAC master clock mimarisini barındırıyor.

Meizu MX4 Pro sadece Çin’de piyasada olacak. Sarı, gri ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan bu telefonun yaklaşık 918 TL’ye denk gelen bir fiyattan satılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER