Teknoloji

Samsung Exynos işlemcilerin altyapısında büyük değişiklik yolda

samsung exynos

Samsung, 2016’da tanıttığı Galaxy S7 ve S7 edge‘de yer alan Exynos 8890 işlemciden bu yana kendi tasarımı olan Mongoose CPU çekirdeklerini kullanıyor. Ancak bu durum, önümüzdeki dönemde biraz değişecek gibi görünüyor. Güney Koreli şirket, ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan özel CPU departmanını kapatmaya hazırlanıyor. Kararın 31 Aralık itibarıyla yürürlüğe gireceği ve bu nedenle yaklaşık 300 kişinin işinden olacağı belirtildi.

Samsung’dan konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yapılan açıklamada, kararın Exynos işlemcleri daha rekabetçi tutmak için alındığı ifade edildi. Samsung’un kendi bünyesinde geliştirdiği işlemci çekirdeklerinin yerine ARM tarafından geliştirilen işlemci çekirdeklerini kullanacağı iddia ediliyor. Samsung’un işlemci pazarındaki rakipleri olarak gösterilebilecek Huawei ve Qualcomm da bir süredir işlemcilerinde bu “yarı özelleştirilmiş” yaklaşımı tercih ediyor.

Samsung Exynos için başka yenilikler de planlıyor

Samsung’un Galaxy S11’de de hem Exynos hem de Qualcomm Snadpragon işlemci seçeneğini sunması bekleniyor. Galaxy serisinin amiral gemileri uzun süredir bazı bölgelerde Qualcomm, bazı bölgelerde de Exynos işlemciyle piyasaya sürülüyor.

Yeni gelişmeler ışığında Samsung Exynos 9830’un dört adet ARM Cortex-A77 işlemci çekirdeği taşıma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Güney Koreli şirket bir yandan da yeni özel grafik işlemci birimi çözümleri için AMD ile birlikte çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER