Teknoloji

Samsung Exynos Auto ile otomobillerin kalbine girecek

samsung exynos auto
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Exynos Auto adını taşıyan, bağlı otomobiller için geliştirilmiş yeni yongasını duyurdu. Exynos Auto ile birlikte Exynos markalı yongaların kapsama alanı akıllı telefon ve akıllı saatlerin ötesine taşınmış olacak.

Exynos Auto ile bağlı otomobillerin kalbine girmeyi amaçlayan Samsung, bir diğer yeni markası Isocell Auto ile de otomobiller için kamera sensörleri geliştirecek.

Exynos Auto serisi yongalar, yol teknolojisinde belli konulara özel çözümlerin uygulanmasında yardımcı olacak. Exynos Auto A sürüş asistanına yardımcı olma görevini üstlenirken, Auto V bilgi ve eğlence sistemleri üzerine odaklanacak. Auto T ise telematik hizmetlerde kullanılacak. Isocell Auto ailesinde ise çözünürlükleri 960p’den 4K’ya kadar uzanan üç farklı model bulunuyor.

Samsung Exynos Auto ile gelirlerini daha da artırmayı hedefliyor

Samsung Exynos Auto ile zaten kendisine oldukça fazla para kazandıran yarı iletken birimindeki gelirini daha da artırmayı hedefliyor. Böylelikle şirketin telefon ve tablet satışlarına olan bağımlılığının daha da azalması öngörülüyor. Otonom sürüş ve diğer akıllı otomobil teknolojileriyle de giderek daha yakından ilgilenen Samsung’un kendisi için oldukça mantıklı bir adım attığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER