Manşetler

Samsung Exynos 7 Series 9610 yonga setini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung exynos 7 series 9610Samsung Exynos 7 Series 9610 yonga setini duyurdu. Şirketin orta segment yonga seti portföyünün yüksek profilli üyelerinden biri olan 9610, yapay zekâ destekli fotoğraf özellikleri ve olağanüstü görüntü kalitesi vaadiyle dikkat çekiyor.

Samsung’un Sistem LSI pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Ben Hur’un imzasıyla yayınlanan açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “En yeni mobil işlemcimiz olan Exynos 7 Series 9610, cihazlara daha fazla güç ve hız getirecek. Ancak bundan daha önemlisi, derin öğrenme tabanlı görüntü işleme çözümü ve slow-motion video yetenekleriyle mobil cihazlarla girdiğimiz etkileşimi değiştirecek ve üst sınıf cihazlar için yeni bir standart belirleyecek.

Samsung yeni yonga setinin gelişmiş yüz tanıma yeteneklerinin üzerinde ayrıca duruyor. Exynos 7 Series 9610, bir tarafa doğru eğilmiş veya başka bir nesnenin arkasında kalmış olsa bile yüzleri tanıyabiliyor. Gelişmiş yazılım numaraları da vadeden yonga seti, derinlik algılama yetenekleri sayesinde tek kameralı kurulumlarda bile etkileyici portre fotoğrafları çekebilecek.

Düşük ışıkta da yüksek performans vadeden Exynos 7 Series 9610, bunu gelişmiş parlaklık ve farklı kareleri bir araya getirerek yapacak. Böylelikle fotoğraflardaki gürültü etkisi aşağıya çekilmiş olacak. Tüm bunları tek kameralı kurulumlarda yapabilecek olan 9610, birbirinden farklı çok lensli kurulumu da destekleyecek. Tek lensli kurulumlarda maksimum çözünürlük desteği 24 megapiksel olurken, iki adet 16 megapiksel çözünürlüklü lensten oluşan kurulum da Exynos 7 Series 9610 tarafından desteklenebilecek.

Samsung’un yeni yonga setinde özel bir nöral işlem birimi de bulunuyor. Görüntü işlemcisiyle birlikte çalışacak bu birim, gelişmiş fotoğraf ve video deneyimi için yapay zekâ ile bağlantılı özellikler sunacak. Samsung’un bahsettiği özelliklerin Galaxy S9 ve S9+’ta bulunan yapay zekâ efektlerine benzer olması muhtemel görünüyor.

Exynos 7 Series 9610’da ikinci nesil 10 nm. FinFET teknolojisiyle üretilmiş sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemci 2.3 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A73 çekirdeği ve 1.6 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A53 çekirdeğinin birleşiminden oluşuyor. Grafik işlemcisi görevini ise Mali-G72 MP3 üstleniyor. Yeni yonga seti 600 Mbps’ye kadar ulaşan indirme ve 150 Mbps’ye kadar çıkan yükleme hızları vadediyor.

Samsung Exynos 7 Series 9610 için geniş ölçekli üretim yılın ikinci yarısında başlayacak. Bu da özellikle yılın son çeyreğinde yonga setini taşıyan cihazların raflardaki yerini alabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER