Teknoloji

Samsung Exynos 2600 ile önemli bir değişikliğe hazırlanıyor

samsung exynos 2600

Samsung Exynos 2600 çipinde AMD ile birlikte geliştirdiği Xclipse yerine farklı bri GPU çözümünü kullanmaya hazırlanıyor. Ünlü duyumcu Roland Quandt’a göre, şirket kendi GPU’su için çalışmalara başlamış durumda. Exynos 2500’ün de AMD’nin RDNA mimarisini temele alan bir GPU ile geleceği ve türünün son örneği olacağı belirtiliyor.

RDNA tabanlı Xclipse GPU, Exynos 2200 ile piyasaya çıkmış ve hatta Samsung’un orta sınıf Exynos 1480 çipinde bile kullanılmıştı. Qualcomm’un GPU’su Adreno’nun karşısında ciddi bir rakip olarak sunulan Xclipse’ten Samsung’un pek de memnun olmadığı anlaşılıyor.

Samsung Exynos 2600, 2026’da çıkacak

Samsung’un kendi GPU tasarımı üzerinde çalıştığına dair söylentiler geçen yıl gündeme gelmişti. Sicil kaydı oldukça sağlam olan Roland Quandt’ın paylaşımı da bu söylentiyi onaylıyor. Eğer iddialar doğru çıkarsa, 2026’da duyurulması beklenen Exynos 2600 Samsung’un kendi üretimi olan bir GPU ile gelecek ilk Exynos çipi olacak. Burada hem tasarımdan hem de üretimden bahsettiğimizi belirtmekte fayda var.

Samsung’un kendi CPU tasarımı üzerinde çalıştığına dair spekülasyonlar da mevcut. Ancak henüz ortada bunu destekleyen somut bir bilgi yok. CPU geliştirme sürecinin de uzun yıllar süreceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER