Teknoloji

Samsung Exynos 2200 zirve performansı yüzde 30 artıracak

samsung exynos 2200
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Exynos 2200 işlemcinin çıkışı, akıllı telefon grafikleri için büyük bir olay olacak gibi görünüyor. İşlemcide AMD’nin RDNA 2 mimarisiyle geliştirilmiş bir GPU bulunacak. PS5 ve Xbox Series X/S gibi konsollarda da bu mimariyle geliştirilmiş GPU’lar mevcut.

Bu mimarinin mobil cihazlara nasıl uygulanacağı merak ediliyor. Duyumcu FrontTron’un paylaşımı, Exynos 2200’ün Exynos 2100’e kıyasla nasıl bir performans artışı sağlayacağı konusunda ipucu veriyor.

Söz konusu paylaşıma göre, zirve performansta yüzde 31 ila 34’lük bir artış sağlanacak. Sürekli performansta ise artış oranı yüzde 17 ila yüzde 20 olacak. Bu sayıların çıkış öncesi donanım ve yazılımlarla tespit edildiği, dolayısıyla nihai üründe sayıların farklı olabileceğini belirtmekte fayda var.

Exynos 2200’nin GPU performansının Snapdragon 898’de bulunan Adreno GPU’dan ne kadar farklı olacağı bilinmiyor. Exynos’un 3DMark Wild Life testinde Snapdragon 888’i geride bıraktığı biliniyor. Ancak Snapdragon 888 ve 898’in performans karşılaştırması konusunda ortada somut bir veri bulunmuyor.

Samsung Exynos 2200 işlemcide bulunan AMD GPU’da ışın takibi gibi özellikler de mevcut. Dolayısıyla ham performans tam hikayeyi anlatmıyor. Dolayısıyla detaylar için resmi duyuruyu beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER