Teknoloji

Samsung Exynos 2200 ile ışın takibi mobil oyunlara gelecek

samsung exynos 2200

Donanım destekli ışın takibi özelliği birkaç yıl önce masaüstü grafik işlemcilerine gelmişti. Güncel oyun konsollarında bulunan bu özellik, yakında mobil cihazlarda kullanıcıların karşısına çıkacak. AMD RDNA 2 mimarisiyle geliştirilen Samsung Exynos 2200, ışın takibi özelliğini akıllı telefonlara da getirecek.

Işın takibi, ışığın nesnelerden sekmesinin gerçeğe yakın simülasyonunu yapıyor. Böylelikle çok daha gerçekçi yansımalar elde edilirken, geleneksel yöntemlere kıyasla daha gerçekçi ışık ve gölgeler oluşturulabiliyor. Işın takibi pahalı bir işlem olduğu için gerçek zamanlı performanslara ulaşmak adına oyunlarda kullanmak gerekiyor.

Exynos 2200 GPU, Değişken Hızda Gölgeleme özelliğini de sunacak. Böylelikle oyundaki bazı görsel unsurları (örneğin ana karakteri) diğerlerine kıyasla daha yüksek kalitede göstermek mümkün oluyor.

samsung exynos 2200Samsung Exynos 2200 GPU, mevcut en gelişmiş Mali GPU’ya kıyasla yüzde 30 daha hızlı çalışacak. Yine de, nihai performansta Samsung’un karar verdiği çip tasarımıyla çıktığı işlemci hızının etkili olacağını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER