Teknoloji

Samsung Exynos 2200 duyurusunu Galaxy S22 ile yapacak

samsung exynos 2200

Samsung Exynos 2200 için resmi duyurunun 11 Ocak’ta yapılması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Güney Koreli şirketten yapılan son açıklamaya göre, işlemcinin duyurusunda bir gecikme söz konusu değil. Samsung, Exynos 2200’ün resmi duyurusunu Galaxy S22 serisiyle birlikte yapacak. Bu da duyurunun şubat ayında gerçekleştirilmesi ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Samsung’un Güney Koreli medya kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, Exynos 2200 işlemci için bir performans veya üretim sorunu olmadığı belirtildi. Açıklamada, işlemcinin Samsung markalı yeni br telefonla çıkacağı vurgulandı.

Galaxy S22 serisinin ABD, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisiyle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Ancak geri kalan pek çok bölgede telefonun kalbinde Exynos 2200 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güney Koreli şirket amiral gemisi telefonlarında “çift işlemci” stratejisini çok uzun süredir uyguluyor.

Benchmark testi sonuçları Exynos 2200’ün Snapdragon 8 Gen 1’e kıyasla çok az da olsa yavaş olduğunu göstermişti. Ancak Samsung’un aradan geçen dönemde performansı iyileştirecek bazı dokunuşlar yapmış olması muhtemel görünüyor.

Samsung Exynos 2200 ve Galaxy S22 serisinin tanıtımı için hâlihazırda 8 Şubat tarihi öne çıkıyor. Ancak bu konuda henüz resmi bir duyurunun yapılmadığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER