Teknoloji

Samsung Experience 9.0 beraberinde yenilenmiş emojiler getiriyor

samsung experience 9.0Samsung’un emojiler konusundaki şöhreti pek iyi değil. Estetik bakımdan göze hitap etmeyen Güney Koreli şirketlerin emojileri, diğer platformlarda karşılık bulamayabiliyor. Örneğin, bir kullanıcının gönderdiği şaşkın yüz karşı tarafa acıkmış bir yüz gibi gösterilebiliyor. Bu sorun iOS, Android ve Windows gibi platformlarda ortak bir problem olsa da, Samsung cephesinde daha net görülüyor. Ancak Samsung Experience 9.0 ile bu durum değişecek.

Android Oreo güncellemesini dağıtıma çıkaran Samsung, paketle birlikte yeni Samsung Experience sürümünü de kullanıcılarına ulaştırıyor. Yeni Samsung Experience sürümü, beraberinde yenilenmiş emoji kütüphanesini de getiriyor.

Yeni emoji paketinde tüm yüz simgelerinin üzerinde değişiklik yapılmış olması dikkat çekiyor. Kedi gibi bazı hayvanların emojilerinde de diğer işletim sistemlerinde daha iyi görünmeleri için renk değişikliğine gidilmiş olması dikkat çekiyor. Ojeli el, dans eden adam ve yaratık emojileri de yenilenenler arasında bulunuyor.

Samsung’un sunduğu yeni emojiler arasında yıldız gözlü yüz, patlayan kafa ve tek gözlüklü yüz gibi seçenekler yer alıyor. Yeni emoji paketinde tüm yüz simgelerinde varsayılan renk olarak The Simpsons dizisindekine benzer bir sarı tonunun tercih edilmiş olması göze çarpıyor.

Samsung Experience 9.0 ilk olarak Galaxy S8 kullanıcılarıyla buluşuyor

Samsung Experience 9.0 ilk olarak Android Oreo güncellemesiyle Galaxy S8 kullanıcılarıyla buluşacak. Ardından diğer telefonların sahipleri yeni emojilerle tanışacak.

İLGİLİ HABERLER