Teknoloji

Samsung esnek ekran panelini bu hafta resmen duyurabilir

samsung tsmc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung esnek ekranEsnek telefonların yakında ufukta daha bariz biçimde görülebilir. Güney Kore medyasındaki haberlere göre, Samsung esnek ekran panelini bu hafta içinde ABD’de düzenlenecek bir ekran fuarında sergilemeye hazırlanıyor. Los Angeles’ta gerçekleşecek Society for Display Information 2017 fuarında sergileneceği söylenen esnek ekran panelinin uçtan uca uzunluğunun 9.1 inç olduğu belirtildi.

Samsung’un geliştirdiği söylenen esnek ekran panelinin önünde potansiyel olarak geniş bir kullanım sahası bulunuyor. Giyilebilir ürünler, esnek ve katlanabilir telefonlar ve otomobiller, akla ilk gelen kullanım alanları oluyor. Esnek ekran panelinin iki yöne doğru 12 mm. esneyebildiği belirtiliyor. Esnemeden ekranı katlamak veya bükmek için yararlanılabileceği ifade ediliyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada mevcut esnek OLED panellerinin sadece bir yöne doğru esneyebildiği, yeni panelin ise hem yukarıya hem de aşağıya doğru katlanabileceği veya bükülebileceği belirtildi.

Teknoloji şirketlerinin elinde esnek ekranlarla ilgili olarak çok sayıda patent bulunuyor. Apple geçtiğimiz şubat ayında esnek bir giriş/çıkış cihazının patentini almıştı. Bu da akıllara şirketin esnek bir iPhone hazırlığı içinde olup olmadığı sorusunu getirmişti. Samsung’un esneyerek tablet formuna dönüşen Galaxy X isimli bir telefon hazırlığı içinde olduğu iddiası da daha önce gündeme gelmişti.

samsung esnek ekran

Sektörü yakından takip eden kuruluşlara göre, küresel esnek ekran pazarının hacmi 2022 itibarıyla 15.5 milyar dolara ulaşabilir. Pazarın hacmi, 2016 itibarıyla 3.7 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

Londra merkezli araştırma şirketi IHS Markit, esnek ekranların önümüzdeki yıllarda gelişmeye devam edebileceğine dikkat çekti. Şirketin analistlerinden Jerry Kang, önümüzdeki iki yıl içinde tamamen katlanabilir formda esnek ekranların geliştirilebileceğini ifade etti.

Samsung esnek ekran teknolojisini katlanabilir telefonlarda kullanma konusunda temkinli davranabilir

Kaydedilen ilerlemeye rağmen, Samsung’un katlanabilir telefon üretme konusunda temkinli bir tavır takınacağı ve teknolojinin olgunlaşmasını bekleyeceği söyleniyor. Şirket öncelikli olarak çerçevesiz ekranlı telefon tercihini sürdürecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER