Teknoloji

Samsung eski telefonları akıllı ev sensörüne dönüştürecek

samsung

Samsung, eski Galaxy telefonları tekrar işlevsel hâle getirmek amacıyla yeni bir beta programı başlattı. Bazı telefon modelleri, hazırlanan yazılım güncellemesiyle bir akıllı ev sensörüne dönüştürülebilecek. Telefonlar bebek ağlamasını algılayabilecek veya hava karardığında lambaların otomatik olarak yanmasını sağlayabilecek.

Samsung’un geri dönüşüm programının kapsama alanı oldukça sınırlı. 2018 veya sonrasında çıkan Galaxy telefonlar bu program sayesinde yeni bir işlev kazanabiliyor.

Güney Koreli şirket, yeni programının duyurusunu yılın ilk günlerinde CES 2021’de yapmıştı. İlk etapta Güney Kore, ABD ve İngiltere’deki kullanıcılar bu imkandan yararlanabilecek. SmartThings uygulaması üzerinden indirilen yazılım güncellemesiyle kullanıcılar iki basit fonksiyona erişebilecek. Bunlardan biri bebek ağlamasını, köpek havlamasını, kedi miyavlamasını veya kapı çalmasını algılayabilecek bir ses sensörü. Bu seslerden biri tespit edildiğinde o an aktif şekilde kullanılan telefona bir uyarı gönderiliyor.

Diğer işlev ise bir aydınlık seviyesi sensörü olacak. Bu sensör, ortamdaki aydınlık belli bir seviyenin altına indiğinde bağlı ışığı çalıştıracak. Samsung’dan yapılan açıklamada, güncellemeyle telefonun sensör olarak işlemesini destekleyecek ve uzun süre çalışmasını sağlayacak pil optimizasyonlarının da yapıldığı belirtildi. Şirket tahmini pil ömürleri konusunda ise bilgi vermedi.

2018 ve sonrasında çıkan Galaxy S, Note ve Z serisi telefonlar, akıllı ev sensörüne dönüştürülebilecek. Bu cihazlarda Android 9 ve sonrasında yayınlanan sürümlerin yüklü olması gerekiyor. Samsung önümüzdeki dönemde bu imkanı daha fazla telefona götürmeyi planladığını da açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER