Teknoloji

Samsung ES9500 OLED TV ve ES9000 Smart TV’yi IFA’da sergiliyor

Samsung’un Almanya’da düzenlenen IFA tüketici elektroniği furatında görücüye çıkardığı ürünler arasında TV’ler de yer alıyor. Bunlardan iki tanesini 55 inç’lik ES9500 OLED TV ve ES9000 Smart TV de bulunuyor. IFA’da düzenlenen basın toplantısıyla birlikte söz konusu TV’ler de Avrupa’da ilk kez boy gösteriyor. Her iki TV de yüksek kaliteli görüntü ve interaktif kullanım vaadinde bulunuyor.

ES9500 OLED TV 55 inç’lik panel barındırıyor, bu panel geleneksel TV ekranlarına göre daha zengin renkler ve daha hızlı tepki süresi sunuyor. OLED panelin kendinden yayılımlı alt pikselleri her bir alt pikselde gerçek hayattakine benzer renklerin üretilmesine izin veriyor. Samsung, bu yeteneğin TV’ye gölgelerde, şekillerde ve hemen göze çarpmayan renklerde benzeri olmayan detaylar kazandırdığını belirtti.

Diğer OLED ekranlar gibi ES9500’in de ayrı bir ışık kaynağına ihtiyacı bulunmuyor, bu sayede Samsung’un söylediğine göre normal bir LCD TV’ye göre 1000 kat daha hızlı olacak şekilde bir tepkime süresi sunuluyor. Böylelikle özellikle aksiyon dolu sahnelerde daha akıcı ve çekici görüntüler elde ediliyor. Öte yandan OLED TV Multi-View adı verilen bir görünü moduyla geliyor, bu da iki farklı programın aynı anda iki farklı kullanıcı tarafından tek bir ekran üzerinden izlenmesine olanak sağlıyor. Bunun için Samsung’un Multi View adı verilen ve üzerinde entegre kulaklıklar barındıran 3D gözlükleri kullanılıyor. Bu sayede 3D destekli ekran üzerinden aynı anda farklı içeriklerin ulaştırılması sağlanıyor.

Samsung ES9000 Smart TV

Samsung’un görücüye çıkardığı bir diğer ürün olan ES9000 Smart TV ise 75 inç’lik panel barındırıyor. Sadece 7.9 mm’lik kalınlığa sahip olan bir panel barındıran TV’nin üzerinde yer alan kamera yüz tanıma ve bunun gibi özellikleri sunuyor. Her iki ürün de sesle kontrol, hareketle kontrol ve bunun gibi Akıllı Etkileşim uygulamalarını da içeriyor.

İlgili >> Samsung Tomorrow

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER