Teknoloji

Samsung Enterprise Edition telefonları için beş yıl güvenlik güncellemesi yayınlayacak

samsung akıllı telefon enterprise edition

Samsung, bazı popüler akıllı telefonlarının Enterprise Edition versiyonları için beş yıl boyunca güvenlik güncellemesi yayınlayacağını açıkladı. Bu karar; Samsung’un güncelleme politikasını, en azından güvenlik güncellemeleri konusunda, Apple ile aynı noktaya taşıyor. Ancak standart kullanıcıların büyük kısmı bu imkandan faydalanamayacak.

Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra, Note 20, Note 20 Ultra, XCover5 ve Tab Active 3’ün “Enterprise Edition” olarak tanımlanan kurumsal versiyonları beş yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak. Bu süreç, telefonların piyasaya çıkışı itibarıyla başlayacak. Samsung’un diğer Enterprise Edition telefonları ise dört yıl boyunca güncelleme alacak.

Standart Galaxy telefonlarda maksimum güvenlik güncellemesi alma süresi dört yılı bulabiliyor. Üst segment modeller için her ay güncelleme yayınlanırken, eski amiral gemileri ve orta segment telefonları üç ayda bir güncelleniyor. Çıkışının üzerinden iki yıl veya daha fazla zaman geçen telefonlar ise daha az sıklıkta güncelleme alıyor.

Samsung Enterprise Edition telefonları, kurumsal kullanım için tasarlanmış cihazlar. Şirketlerin IT ekipleri tarafından uzaktan konfigüre edilen bu cihazlara yüklenebilecek uygulamalar listesi de sistem yöneticileri tarafından belirlenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER