Teknoloji

Samsung ekrana entegre ön kamera için prototipleri test ediyor

samsung galaxy note 9 sound on display

Samsung önümüzdeki yıl itibarıyla amiral gemisi telefonlarında hem görsel anlamda hem de teknolojik açıdan önemli değişiklikler gerçekleştirebilir. Şirketin Galaxy S10 ile birlikte ekrana entegre parmak izi tarayıcısına geçiş yapabileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Ortaya atılan yeni bir iddia ise Samsung‘un tasarım konusunda bir sonraki adımı test ettiğini gösteriyor.

Mevcut akıllı telefonlarda ön kamera ve sensörler ya ekran çerçevesine, ya ekran üstündeki bir çentiğe ya da kullanım anında yerinden çıkan özel bir mekanizmaya yerleştiriliyor. Samsung‘un ekrana çentik yerleştirme fikrine pek sıcak bakmadığı biliniyor. Şirketin bu nedenle ön kameranın ekranın içine yerleştirildiği bazı prototipleri test ettiği söyleniyor.

Söz konusu teknoloji hâlâ gelişiminin ilk aşamalarında. Dolayısıyla kısa vadede ekranın içine yerleştirilmiş bir ön kameraya sahip telefonla tanışmak pek olası görünmüyor. Yine de, işlerin Samsung‘un planladığı gibi gitmesi durumunda 2020’de çıkacak Galaxy S11 ile birlikte bu teknolojinin kullanıma sunulması şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung ve rakipleri aynı hedef için çalışıyor

Hem Samsung hem de rakipleri çerçevelerden tamamen kurtulmayı hedefliyor. Bu nedenle sensörlerin ekranın içine yerleştirilmesi yönünde çalışmalar yapmak şirketler için bir zorunluluk niteliği taşıyor. Bu çalışmalardan ilk somut sonucu hangi şirketin alacağını görmek içinse yarışı sabırla izlemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER