Teknoloji

Samsung İrlanda’da drone ile ürün teslimatı yapacak

samsung drone

İrlanda’daki bazı Samsung müşterileri, siparişlerini uçabilen ve birkaç dakika içinde kendilerine ulaşabilecek bir kuryeden teslim alabilecek. Manna Drone Delivery isimli şirket ile iş birliğine giden Samsung, en yeni Galaxy cihazlarını satın alan İrlandalı müşterilerine drone’la teslimat yapacak.

Drone ile sahiplerine ulaştırılan Galaxy cihazları arasında S21 Ultra, Galaxy Buds Pro, Galaxy Tab S7, Galaxy Watch 3 ve Galaxy A serisi telefonlar bulunuyor. Drone’la teslimat için siparişlerin Samsung’un İrlanda sitesi üzerinden vermek gerekiyor. Bu opsiyonun ilk etapta sadece Oranmore kasabasında yaşayanlara sunulduğunu belirtmekte de fayda var.

Manna, Samsung ürünlerinin teslimatında 50 ila 80 metre yükseklikte uçabilen ve saatte 60 kilometre hıza ulaşabilen drone’ları kullanacak. Şirket, bu drone’ların teslimat merkezinden çıktıktan 3 dakika sonra Oranmore sahiplerine ulaşabilecek kadar hızlı olduğunu belirtti. Manna daha önce başka şirketlerle de temassız teslimat konusunda benzer çalışmalar gerçekleştirmişti.

Drone ile ürün teslimatı konusunda Samsung İrlanda Online yöneticisi Eamonn Grant şu ifadeleri kullandı: “Daha iyi kullanıcı deneyimi yaptığımız işin kalbinde yer alıyor. Bu yeni servisle birlikte perakendenin geleceğini benimsemiş oluyoruz. Mevcut ortamda “tıkla ve al” deneyimi için daha iyi bir teslimat seçeneği bulamazdık. Manna ile birlikte bunu başardığımız için mutluyuz.”

İLGİLİ HABERLER