Teknoloji

Samsung dördüncü çeyrekte akıllı telefonları sayesinde daha fazla güç kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 2011 yılını etkileyici bir mâli tabloyla kapattı. Şirket 4 trilyon won (6.4 milyar TL) net kâr elde etti. Böylelikle geçen yılın aynı döneminde elde edilen 3.42 trilyon won’luk net kârın üstüne çıkmış oldu. Ancak şirkette herşeyin güllük gülistanlık olduğunu söylemek zor. Şirket LCD panel işlerinde azalma söz konusu, ancak akıllı telefon tarafında elde edilen üstün başarı sayesinde bu açık kapatılabiliyor.

Güney Koreli elektronik üreticisi geçen yılın aynı dönemine göre toplam gelirini yüzde 13 artırarak 47.3 trilyon won’a çıkardı. Samsung’un Galaxy serisi telefonları geçen yıl genel toplamda 300 milyonluk satış rakamını geride bıraktı. Dördüncü çeyrekte 32 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşti ve bu satışlar tüm şirketin kârına yüzde 40 oranında katkıda bulundu. Samsung’un ekran bölümü ise 220 milyar won zararla çeyrek yılı kapattı.

Samsung’un yarı iletken birimi yıldan yıla büyümesini sürdürdü, 2.31 trilyon won kâr elde etti. Bu da bir önceki dördüncü çeyreğe göre yüzde 29 artışa denk düşüyor. Açık konuşmak gerekirse, Samsung’un başarısının arkasında mobil iş biriminin gösterdiği performans yatıyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon satıcısı konumuna yükselen Samsung, Apple ve Motorola’nın önünde bulunuyor.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER