Teknoloji

Samsung Display dünyanın en büyük ekran üreticisi sıfatıyla kuruldu

Samsung LCD ekran işlerini ayrıştırma işlemlerini tamamladı ve sonuç olarak ortaya altında 20 bin kadar çalışanın bulunduğu ve yine Samsung şemsiyesi altında barındırılan Samsung Display Co. adlı yeni bir şirket çıktı. Bu şirket daha başlangıçta dünyanın en büyük ekran şirketi olma unvanını elinde bulunduruyor.

Her ne kadar LCD satışları 2011’de 22.7 trilyon won (35.9 milyar TL) olarak gerçekleşmiş olsa da, şirket geçen yılı 750 milyar won (1.18 milyar TL) zararla kapatmıştı ve aslında bu durum ayrışmayı tetikleyen en önemli faktörlerden biri olarak nitelendirilmişti. Bu arada Samsung oluşturulan yeni şirketin Samsung Mobile Display adını taşıyan OLED birimiyle de 1 Temmuz itibariyle birleşeceğini ilan etti. Samsung yönetimi tarafından yapılan açıklamada Samsung Display Co. şirketinin esas odak noktasının OLED olacağını, LCD ve OLED bölümlerinin ayrı yürüyeceğini belirtti.

Samsung Electronics, Samsung Display Co. şirketinin yüzde 100’ünü, Samsung Mobile Display şirketinin ise yüzde 64’ünü elinde bulunduruyor. Samsung Mobile Display’in geri kalan kısmıysa Samsung SDI’ye ait. Bu nedenle her iki ekran şirketinin birleşmesi çok da zor olmuyor. Umarız bu yeniden yapılanma Samsung’un özkaynaklarını OLED üretimine aktarması konusunda gerekli ivmeyi sağlar.

İlgili – Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER