Teknoloji

Samsung Display dizüstü bilgisayarlar için 90Hz OLED ekran üretimine başlıyor

samsung ces 2023

Samsung Display, dizüstü bilgisayarlar için tasarlanmış, dünyanın ilk 90Hz OLED ekranlarını toplu üretme planlarını duyurdu. Şirket küresel ölçekte birkaç BT şirketinin bu yıl yeni panellere sahip modellerini piyasaya sürmesinin beklendiğini söyledi. Şirket, CEO Choi Joo-sun’a atfedilen açıklamasında, önümüzdeki mart ayında çok büyük miktarlarda üretimin başlayacağını söyledi.

Paneller 14 inç boyutunda olacak, ancak Samsung ekranın görüntü oranı veya çözünürlüğü gibi temel özellikleri hakkında herhangi bir bilgi vermedi. Muhtemelen birden fazla çeşit olacaktır. Samsung, hızlı hareket eden içeriği görüntülerken, 120Hz LCD ile “pratik olarak” aynı miktarda bulanıklık olduğunu iddia ederek OLED panellerinin daha hızlı yanıt süresine sahip olduğundan bahsediyor. Bu arada Samsung’un açıklamasında hiçbir potansiyel dizüstü bilgisayar OEM ortağından bahsedilmedi.

OLED ekranlar dizüstü bilgisayarlarda şimdiye kadar duyulmamış bir şey değil, ancak çok büyük yaygınlığa da ulaşmadı. Oldukça az sayıda oyun dizüstü bilgisayarı bunları bir seçenek olarak sunsa da, bunu seçtiğiniz takdirde yüksek yenileme hızlarından vazgeçmek zorunda kalıyorsunuz. Samsung’un geçen yıl OLED ekranlı bir Galaxy Chromebook’u piyasaya sürmesine rağmen, 2021’de bu ürünü takip eden yeni modelinde daha ucuz olan ve QLED markalı bir LCD ekrana yer veriyor.

Samsung, dünyanın en büyük OLED ekran paneli satıcısı. Bu nedenle bugün yapılan duyuru, OLED ekranlı dizüstü bilgisayarların bu yıl çok daha yaygın bir görüş haline geleceğini öne sürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER