EğlenceTeknoloji

Samsung ve Discord’dan oyuncuları sevindirecek iş birliği

discord android

Samsung, Note 10 ve Note 10+’ı tanıttığı Unpacked etkinliğinde iş birliklerinden bahsetmeyi ihmal etmedi. Bu işbirlikleri içinde kuşkusuz en heyecan vericisi, Microsoft ile kurulan iş birliği. Ancak Güney Koreli şirketin yeni ortaklıklarından birisi de, oyuncular açısından önem taşıyor. Samsung, Discord uygulamasını telefonlarında ön yüklü olarak sunacak.

Oyun sohbeti uygulaması Discord, Samsung’un Game Launcher isimli platformuna entegre edilecek. Bu sayede kullanıcılar Discord’daki topluluklarıyla hareket hâlindeyken de iletişim kurabilecek.

Bu hamle, akıllı telefon üreticilerinin oyunculara en iyi cihazı sunmak için yarıştığı bir dönemde gelmesi açısından önem taşıyor. Samsung’un karşısında hâlihazırda Black Shark 2 ve Asus ROG Phone II gibi iddialı rakipler bulunuyor.

Mobil oyun sektörü ise neredeyse ilk günden bu yana kârlı bir pazar olma özelliğini koruyor. Fortnite’ın yükselişinden bu yana mobil cihazlarda daha büyük oyunlar sunmak, iyice önemli hâle gelmiş durumda. Şu sıralar dünyanın en çok kazanan oyunlarından biri olan PUBG Mobile, sadece mayıs ayında 146 milyon dolardan fazla para kazandı. Oyunun aylık oyuncu sayısı ise 100 milyonun üstünde.

Samsung, Discord ile gittiği iş birliğiyle oyunculara kendi cihazlarını kullanmaları için güçlü bir neden sunuyor. Bunun oyuncuları ne kadar etkileyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER