Ulaşım

Samsung dijital araba anahtarı özelliğinin kapsamı genişliyor

samsung dijital araba anahtarı

Samsung dijital araba anahtarı özelliğini 2021’de Galaxy S21 serisiyle kullanıma sunmuştu. Ancak bu özellik sadece Hyundai tarafından üretilen Genesis GV60 modelinde destekleniyordu.

Güney Koreli şirket, dijital araba anahtarı özelliğinin kapsama alanına BMW ve Kia’yı da dahil etti. Böylelikle uyumlu bir Galaxy telefona ve desteklenen bir arabaya sahip olanlar ve destek bölgesinde yaşayanlar, otomobillerini telefonlarını kullanarak kilitleyebilecek veya açabilecek.

Dijital araba anahtarıyla otomobili çalıştırmak, koltukları ve aynaları ayarlamak, sınırlı bir süre için başka aile üyelerine veya arkadaşlara dijital anahtar vermek mümkün oluyor. Benzer özellikleri Apple’ın da CarKey ile sunduğunu belirtmekte fayda var.

Samsung’un destek belgesine göre, 1 Serisi’nden 8 Serisi’ne kadar tüm BMW modelleri bu teknolojiyle uyumlu hâle geldi. X5, X6, X7, Z4, i4 iX3 ve i3 modelleri de BMW’nin destek listesinde yer alıyor.

Kia tarafında ise listede Niro modeli bulunuyor. Genesis G90 modelinin de listeye eklendiğini belirtmek gerekiyor. BMW ve Kia’nın araçlarında bu özellik için NFC teknolojisi kullanılırken, Genesis’in modellerinde NFC ve ultra geniş bant teknolojilerinden bir arada yararlanılıyor.

Dijital araba anahtarı için uyumlu bir arabanın yanı sıra uyumlu bir telefona da sahip olmak gerekiyor. Uyumlu telefonların listesi ise hâlihazırda şu şekilde: Galaxy S21, S21 Plus, S21 Ultra, S22, S22 Plus, S22 Ultra, Note 20 Ultra, Z Fold 2, Z Fold 3 ve Z Flip 3.

Samsung dijital araba anahtarı özelliğini şu an için sadece ana vatanı Güney Kore’de kullanıma sunmuş durumda. Ancak yakında özelliğin başka bölgelerde de kullanıma açılması umuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER